Bar Beurre in MaastrichtIk kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!

Want begin november opende dit nieuwe restaurant haar deuren en op de openingsavond ging ik al proeven. Nu ken ik de heren van Bar Beurre al eventjes. Beiden werkten hiervoor bij Onglet. Je weet wel, dat andere favoriete restaurant in Maastricht.

Alleen lonkte voor Robin Hameleers en Jesper Michels het idee van een eigen restaurant, en die droom is nu werkelijkheid met Bar Beurre. Een eigen restaurant beginnen op je 24e, je moet het maar durven. Maar de heren doen het. En met verve!

De wereld volgens Bar Beurre

Dat Robin kan koken is geen verrassing. De meerdere keren dat ik bij Onglet at, ging ik iedere keer opnieuw met een dikke glimlach de deur uit. Bij Bar Beurre doet hij dat dan ook nog steeds op zijn eigen kenmerkende manier. Hoog op smaak, de mooiste ingrediënten en sauzen waar je – in mijn geval letterlijk – je bord bij aflikt.

Bar Beurre Maastricht

Alles wordt zelfgemaakt. Van de crème fraiche tot de gefermenteerde boter en van de bisque tot de desemcrackers bij je kaasplankje. En dan heb ik het nog niet over de ansjovis die rechtstreeks uit San Sebastian komt. Zo zacht, zó smaakvol. En die dan op je eitje bij een van de lekkerste steak tartare die ik ooit heb gehad (en ik neem mijn steak tartare zéér serieus!).

Ook in de zaak zelf heerst een heel eigen vibe. Als je binnenkomt lijkt het alsof je een jaren 50 huiskamer binnenloopt. Tot je achter in de zaak een DJ booth en discobal ziet. Niets is wat het lijkt.. Jesper overziet alles, weet precies wanneer een tafel iets nodig heeft en staat met een eigenheid in zijn eigen zaak alsof hij nooit anders heeft gedaan. Dit zijn gasten van beiden net 25 jaar hé!

Bar Beurre in Maastricht

Ik ben ongelofelijk benieuwd hoe Bar Beurre zich gaat ontwikkelen in een stad als Maastricht. De eigenheid in combinatie met klassieke Franse gerechten die ook weer een eigen stijl hebben is bijna on-Maastrichts. De kaart is (nog) beperkt, maar biedt echt voor ieder wat wils. Dit is een zaak in het hogere segment, maar dat snap je als je er hebt gegeten.

Kortom, er is wéér een reden om je weekendje Maastricht te boeken!

Gepubliceerd op 4 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
28 september 2023
limited edition Glenmorangie
 
A Tale of Tokyo, een limited edition van Glenmorangie

Japans eikenhout, rijping in bourbon- en sherryvaten geeft deze whisky een unieke smaak, die de contrasten van Tokio weerspiegelt.