Bar Beurre in MaastrichtIk kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!

Want begin november opende dit nieuwe restaurant haar deuren en op de openingsavond ging ik al proeven. Nu ken ik de heren van Bar Beurre al eventjes. Beiden werkten hiervoor bij Onglet. Je weet wel, dat andere favoriete restaurant in Maastricht.

Alleen lonkte voor Robin Hameleers en Jesper Michels het idee van een eigen restaurant, en die droom is nu werkelijkheid met Bar Beurre. Een eigen restaurant beginnen op je 24e, je moet het maar durven. Maar de heren doen het. En met verve!

De wereld volgens Bar Beurre

Dat Robin kan koken is geen verrassing. De meerdere keren dat ik bij Onglet at, ging ik iedere keer opnieuw met een dikke glimlach de deur uit. Bij Bar Beurre doet hij dat dan ook nog steeds op zijn eigen kenmerkende manier. Hoog op smaak, de mooiste ingrediënten en sauzen waar je – in mijn geval letterlijk – je bord bij aflikt.

Bar Beurre Maastricht

Alles wordt zelfgemaakt. Van de crème fraiche tot de gefermenteerde boter en van de bisque tot de desemcrackers bij je kaasplankje. En dan heb ik het nog niet over de ansjovis die rechtstreeks uit San Sebastian komt. Zo zacht, zó smaakvol. En die dan op je eitje bij een van de lekkerste steak tartare die ik ooit heb gehad (en ik neem mijn steak tartare zéér serieus!).

Ook in de zaak zelf heerst een heel eigen vibe. Als je binnenkomt lijkt het alsof je een jaren 50 huiskamer binnenloopt. Tot je achter in de zaak een DJ booth en discobal ziet. Niets is wat het lijkt.. Jesper overziet alles, weet precies wanneer een tafel iets nodig heeft en staat met een eigenheid in zijn eigen zaak alsof hij nooit anders heeft gedaan. Dit zijn gasten van beiden net 25 jaar hé!

Bar Beurre in Maastricht

Ik ben ongelofelijk benieuwd hoe Bar Beurre zich gaat ontwikkelen in een stad als Maastricht. De eigenheid in combinatie met klassieke Franse gerechten die ook weer een eigen stijl hebben is bijna on-Maastrichts. De kaart is (nog) beperkt, maar biedt echt voor ieder wat wils. Dit is een zaak in het hogere segment, maar dat snap je als je er hebt gegeten.

Kortom, er is wéér een reden om je weekendje Maastricht te boeken!

Gepubliceerd op 4 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.