Albert Heijn zet klassiekers in de schijnwerpers



Hollandse Klassiekers bij Albert Heijn

Iedereen heeft er wel herinneringen aan, die typisch Hollandse gerechten. De gehaktbal van je moeder, de appeltaart die oma maakte. Gerechten die zij allemaal zonder pakjes of zakjes op tafel zetten. Albert Heijn speelt daarop in, met kant en klaar pakketten voor een aantal van deze gerechten.

Stoofpeertjes

Smulpaapje ontvang één van die pakketten, voor stoofpeertjes. Synoniem voor herfst, de geur van de peertjes die stoven in fruitsap of wijn, gecombineerd met een aantal specerijen. We houden ervan! Het pakket van Albert Heijn is basic, naast een ruime portie peertjes zit er kaneel en een flesje bessensap in. Daarmee kun je inderdaad basis stoofpeertjes maken. Altijd beter dan de peertjes kant en klaar kopen. Helemaal waar! Overigens, puntje van kritiek; met dat ene flesje bessensap kun je geen stoofpeertjes garen, dat is onvoldoende vocht. Daar moet je dus zelf nog iets bij doen. Wij maakten een variant met sap en siroop, die vind je hier.

Experimenteer

Met de pakketten koop je vooral ook gemak. Wil je nergens over hoeven nadenken dan is dit een prima begin. Maar ga daarna vooral ook experimenteren, want dat is wat ons betreft nou net de lol van echt leren koken. Ga op je smaak af, durf eens een andere specerij (wat denk je van steranijs, of een vanillestokje!) toe te voegen. Creëer je eigen klassieker! Smulpaapje deed dit vorig jaar ook en maakte toen al deze alcoholvrije stoofpeertjes.

Gemak

Gemak kost geld. Zo simpel is het. Het stoofpeertjespakket kost om en nabij de vier euro. Duik in je eigen voorraad-/kruidenkast, haal je peertjes op de markt en je zult waarschijnlijk aanzienlijk minder hoeven uitgeven.

Maar daarnaast ben ik vooral blij dat het stoofpeertjespakket échte ingrediënten bevatten. Want dát is de basis van koken! Hoe het met de andere pakketten (voor appeltaart, erwtensoep en gehaktballen) zit weet ik overigens niet dus daar durf ik geen uitspraak over te doen. Maar dat kun je zelf ontdekken want die liggen, net als het stoofpeertjespakket, vanaf 13 oktober aanstaande in de winkel.

Gepubliceerd op 12 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!