Smulpaapje kookt! – Klassieke stoofpeertjes



Met het pakket dat we van Albert Heijn ontvingen, in het kader van hun Hollandse Klassiekers, gingen we natuurlijk aan de slag. Want als we ergens in de herfst dol op zijn dan is dat wel op stoofpeertjes. Het pakket was echter wel een vertrekpunt, want natuurlijk ben ik aan het experimenteren geslagen.

Het resulaat zijn deze alcoholvrije stoofpeertjes, waar zelfs geen suiker aan toegevoegd is. Dat wordt smullen voor iedereen!

Wat heb je nodig

1 AH pakket voor stoofpeertjes
(hierin zitten de peertjes, kaneelstokjes en bessensap)
Sinaasappelsap
half glas Belvoir frambozen en citroen limonadesiroop
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
1 vanillestokje, opgesneden en vanille eruit geschraapt

Zo maak je klassieke stoofpeertjes

Schil de peertjes, maar laat wel het steeltje eraan! Zet in een grote, diepe pan en giet het bessensap en de siroop erbij. De rest vul je aan met sinaasappelsap, zover dat de peertjes net onder staan en het steeltje nog boven het vocht uitkomt. Breng alles aan de kook, vuur iets terugdraaien en in ruim 45-50 minuten (afhankelijk van de dikte van je peertjes) gaar laten stoven. Prik even met een mes erin om te voelen of ze gaar zijn.

Stoofpeertjessiroop

Giet de peertjes af in een zeef, maar vang het vocht in een schone pan op. Dat zet je nu terug op het vuur, breng je aan de kook en laat je 20 minuten inkoken. Je krijgt daardoor een dikkere, heerlijke stoofpeertjessiroop. Giet dat terug over de peertjes en serveer in zijn geheel als toetje!

Gepubliceerd op 12 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.