Smulpaapje kookt! – Klassieke stoofpeertjes



Met het pakket dat we van Albert Heijn ontvingen, in het kader van hun Hollandse Klassiekers, gingen we natuurlijk aan de slag. Want als we ergens in de herfst dol op zijn dan is dat wel op stoofpeertjes. Het pakket was echter wel een vertrekpunt, want natuurlijk ben ik aan het experimenteren geslagen.

Het resulaat zijn deze alcoholvrije stoofpeertjes, waar zelfs geen suiker aan toegevoegd is. Dat wordt smullen voor iedereen!

Wat heb je nodig

1 AH pakket voor stoofpeertjes
(hierin zitten de peertjes, kaneelstokjes en bessensap)
Sinaasappelsap
half glas Belvoir frambozen en citroen limonadesiroop
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
1 vanillestokje, opgesneden en vanille eruit geschraapt

Zo maak je klassieke stoofpeertjes

Schil de peertjes, maar laat wel het steeltje eraan! Zet in een grote, diepe pan en giet het bessensap en de siroop erbij. De rest vul je aan met sinaasappelsap, zover dat de peertjes net onder staan en het steeltje nog boven het vocht uitkomt. Breng alles aan de kook, vuur iets terugdraaien en in ruim 45-50 minuten (afhankelijk van de dikte van je peertjes) gaar laten stoven. Prik even met een mes erin om te voelen of ze gaar zijn.

Stoofpeertjessiroop

Giet de peertjes af in een zeef, maar vang het vocht in een schone pan op. Dat zet je nu terug op het vuur, breng je aan de kook en laat je 20 minuten inkoken. Je krijgt daardoor een dikkere, heerlijke stoofpeertjessiroop. Giet dat terug over de peertjes en serveer in zijn geheel als toetje!

Gepubliceerd op 12 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.