Portobello met burrata van de BBQ



Wil je geen vlees of vis op de BBQ, maar wel lekker groente van de barbecue eten dan is een gevulde portobello echt een prima plan. Je kunt ontzettend lekker variëren met groente van de BBQ, denk bijvoorbeeld aan een salade met gegrilde perzik, maar ook rode kool of gegrilde mais & courgette salade.  Vandaag gaan er grote portobello paddenstoelen op de BBQ. Die vullen we met (zelfgemaakte) verse pesto & burrata.

Wat is burrata?

Burrata is het nóg romigere broertje van de al heerlijke mozzarella en komt oorspronkelijk uit Apulië in Italië. De buitenkant is op dezelfde manier gemaakt als mozzarella. De binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een nog romigere en zachte smaak krijgt. Echt ongelofelijk lekker! Ook hiervoor geldt, koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven. Je proeft het verschil!

Voor vier gevulde portobello’s heb je nodig
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes, gehalveerd
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s

verder nodig: BBQ 200 C (direct) – ovenschaal

Portobello met burrata van de BBQ

Vet de portobello’s rondom in en schep een theelepel pesto op de bodem. Daarop gaat de gehalveerde tomaat en daarover verdeel je de burrata. Schep evt. nog klein beetje pesto er bovenop. Zet de portobello’s in de ovenschaal en verhit ze 20-25 minuten, tot de paddenstoel gaar is. Serveer met de bijgerechten van jouw keuze. Wij aten er een salade en brood bij.

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.