Super snelle roerbak met spitskool en champignons



Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker

Wat is spitskool toch eigenlijk een ondergewaardeerde groente. Super veelzijdig, niet duur, niet te uitgesproken qua smaak maar zó lekker. Zoals bijvoorbeeld in deze Oosterse roerbak.

Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel. Met de rest van de spitskool kun je ook fantastisch een boerenomelet maken. Probeer maar!

Roerbak voor 4 personen

400g spitskool, in reepjes
250g champignons, naar keuze, in plakjes
2 tl sesamolie
1-2 el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig of juist srirachi voor extra pit)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder

Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)
Bereidingstijd: 15 minuten

snelle roerbak met spitskool

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Verhit voor dit roerbak recept een grote wok of pan en zorg dat alle ingrediënten klaar liggen en het water opstaat voor je noodles. Verwarm de sesamolie en bak hierin de champignons eerst in aan en doe dan de spitskool erbij. Die slinkt in no time en wil je niet te lang roerbakken, hij mag wat ‘bite‘ houden. Kook dus meteen ook je noodles nu.

Oosterse spitskool

Breng je groente nu ook smaak met de knoflook- en uienpoeder, roer nog even door en daarna de sambal en sojasaus erbij. Giet de noodles af en doe die bij de groente. Gehakte pinda’s er over strooien als je het gerecht serveert.

Gepubliceerd op 29 december 2022


19 reacties

  1. Monique Klootsma schreef:

    Kan je er ook vlees door doen

  2. Peter schreef:

    Wat een gemakkelijk en heerlijk recept.
    Je kunt er diverse variaties op maken.
    Heerlijk.
    Weet je ook de voedingswaarden misschien?

  3. Ans Rommers schreef:

    Lijkt mij ook lekker bij een vegan maaltijd

  4. Annie schreef:

    Heerlijk. Favoriet
    Dit zal ik vaak maken
    Bedankt hiervoor

  5. Gerrie schreef:

    Wat een fantastisch lekker recept.

  6. Mireille Fiddelaars-Habets schreef:

    He Susan nichtje
    Lijkt me erg lekker. Ik ga t proberen.
    Groetjes Mireille xxx

  7. Marlies schreef:

    Ik heb het gisteren gemaakt en het viel bij iedereen in de smaak ! Dit recept is een blijvertje. Gegeten met zilvervliesrijst, spiegelei en kroepoek.

  8. Margreet Kuipers schreef:

    Makkelijk en lekker recept. Gegeten met gebakken ei en kroepoek. Heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!