Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)



Met een lekkere siroop maak je, zonder alcohol, deze heerlijke sinaasappeltiramisu. Die is dus volledig kidsproof.

De siroop uit de FDbox die ik mocht samenstellen kun je voor zoveel meer gebruiken dan alleen aanlengen met (bruis)water. In het boekje dat bij de box zit vind je ook het recept voor de pannacotta die ik er mee maakte.

Maar ik bedacht er ook deze verrassende tiramisu mee. Een tiramisu zonder alcohol, maar wel met super veel smaak. Daar wordt iedereen blij van!

Voor 4-6 personen

  • 200ml sinaasappel-kaneel -gembersiroop (Foodelicious) *)
  • 4 eiwitten
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 250g mascarpone
  • 2el poedersuiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 sinaasappel in partjes
  • ongeveer 12 lange vingers, bij voorkeur de Italiaanse

verder nodig: schaal 20x15cm – wachttijd 4-6 uur

*) of gebruik een pure limonadesiroop naar keuze, bij voorkeur dan wel eentje met sinaasappelsmaak.

alcoholvrije tiramisu

Sinaasappel tiramisu (alcoholvrij)

Klop de eiwitten stijf. Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp, sap, poedersuiker en kaneel. Vouw de geslagen eiwitten hier door heen. Doop de lange vingers in de siroop en beleg de bodem van je schaal daarmee. Leg hier de partjes sinaasappel op. Daarop gaat de helft van het mascarponemengsel.

Zelfgemaakte tiramisu

Herhaal met de volgende lading lange vingers. En verdeel de rest van het mascarponemengsel daarover. Eventueel kun je de bovenkant nog garneren met wat extra sinaasappel. Bestrooi in ieder geval nog (matig) met een beetje kaneel. Zet nu in de koelkast en laat minstens 4-6 uur opstijven. Langer mag ook. Serveer liefst wel op kamertemperatuur.

* Let op: door het gebruik van rauw ei in de tiramisu is deze tiramisu niet geschikt voor zwangeren en/of hele kleine kinderen.

Gepubliceerd op 11 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.