Bananenbrood wafels



Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels

Stel je eens voor dat je kunt ontbijten met bananenbrood – zoals bijvoorbeeld deze –, maar dan met amper suiker en in de vorm van wafels. Word je van de gedachte alleen al niet intens gelukkig?!

Wafels zijn heerlijke lekkernijen die wereldwijd geliefd zijn. Wist je deze interessante feiten over wafels:

Geschiedenis van wafels

De oorsprong van wafels gaat terug tot de oude Grieken, maar ze werden populair in de Middeleeuwen in Europa. Destijds werden wafels vaak gebakken met speciale ijzers boven open vuur.

Soorten wafels

Er zijn veel verschillende soorten wafels over de hele wereld, zoals de Belgische wafel (die zacht en luchtig is), de Luikse wafel (dikker en karamelachtig van smaak dankzij parelsuiker), en de Amerikaanse wafel (vaak geserveerd met siroop en fruit).

Toppings

Wafels kunnen worden geserveerd met een breed scala aan toppings, waaronder fruit, slagroom, chocoladesaus, ahornsiroop, en zelfs hartige ingrediënten zoals spek en kaas, afhankelijk van de culinaire traditie en persoonlijke voorkeur.

Bereidingswijzen

Wafels kunnen worden bereid met verschillende soorten deeg, zoals gistdeeg, beslag op basis van eieren en bakpoeder, of deeg met toegevoegde parelsuiker voor een karamelachtige textuur.

Wafelijzers

Het juiste wafelijzer is essentieel voor het bakken van perfecte wafels. Er zijn verschillende soorten wafelijzers beschikbaar, variërend van traditionele ijzers die boven open vuur worden gebruikt tot moderne elektrische wafelijzers met antiaanbaklaag.

Wafel met bananenbroodsmaak

Met dit recept voor wafels maak je wafels die smaken als een bananenbrood, maar je bakt ze als wafel. Als dat geen goed begin van de dag. Dus, trek het (elektrische) wafelijzer van achter uit de kast en bakken maar. Beter gaat je ontbijt niet worden!

Ingrediënten voor 12 bananenbrood wafels

175 gram bloem
1 el basterdsuiker
1 tl kaneel
¼ tl zout
250ml karnemelk
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen
1 ei
2 el zonnebloemolie

Verder nodig: staafmixer, wafelijzer

bananenbrood wafels

Bananenbrood wafels

Doe in een maatbeker de karnemelk, vanille, ei en pureer er met een staafmixer de rijpe bananen door tot je een glad geheel hebt. De droge ingrediënten meng je in een andere kom. Doe hier het bananenmengsel door en met een garde meng je alles. De eerste stap naar bananenbrood wafels als ontbijt!

Wafels als ontbijt

Je wafelijzer is goed voorverwarmd en heet voordat je je bananenbrood wafels gaat bakken. Doe hier 1 ½ juslepel beslag in en sluit het ijzer. Laat je wafels nu 5 minuten bakken. Niet tussentijds je wafelijzer openen, want dan trek je de wafels uit elkaar (en ja, dit heb ik proefondervindelijk ervaren, dus doe het niet… ). Na 5 minuten haal je je bananenbrood wafels er met een satéprikker uit en laat je ze even afkoelen op een rooster. Dit zijn overigens geen knapperige wafels, door de banaan blijven ze een beetje chewy!

Wil je je bananenbrood wafels nóg lekkerder, serveer dan met extra plakjes banaan, bosbessen en een klein scheutje maple syrup.

Kun je wafels invriezen?

Ja zeker kan dat. Laat je wafels helemaal afkoelen voor je ze invriest. Verpak de afgekoelde wafels in diepvrieszakjes en vries ze in. Het enige wat je daarna hoeft te doen is ze:

  • opwarmen in een broodrooster
  • of in een voorverwarmde oven van ongeveer 150C.

Meer bananenbrood recepten?

Voor nog meer lekkere bananenbrood recepten, kijk ook eens hier!

Gepubliceerd op 19 april 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.