Bacon & Eggs muffins



Spek & eieren, mijn opa at het dagelijks. Dát raad ik je niet helemaal aan (hoewel hij er stokoud mee is geworden) maar als je dan toch lekker uitgebreid wilt ontbijten, is dit écht een aanrader om te maken.

Daarnaast zijn deze bacon & egg muffins fantastisch voor in de lunchtrommel. Het is een van onze dochter’s favorieten. Ik maak dan ook altijd een dubbele hoeveelheid van dit recept en vries ze in.

Op de dag dat je ze dan in de trommel doet (of zelf mee voor de lunch neemt) hoef je deze hartige muffins alleen maar even 5 minuten in een voorverwarmde oven van 150C op te piepen. Ideaal!

Voor 6 stuks
6 eieren (M)
6 sneetjes brood
6 plakjes bacon
optioneel: bieslook naar smaak
Verder nodig: ingevet muffinblik – verwarm de oven voor op 200C

muffins ontbijt

Bacon & egg muffins

Leg de bacon op een bakplaat (voorzien van bakpapier of alufolie) en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten niet door en door knapperig zijn, want je moet ze straks nog kunnen buigen. Probeer dik gesneden bacon te krijgen, je slager kan dat voor je doen (of bestel bij Crisp dan wel de Lindenhoff lange plakken bacon)

Terwijl de bacon bakt snijdt je uit het brood rondjes die groot genoeg zijn om het muffinblik mee te vullen. Ze moeten iets een opstaand randje hebben, dus maak de rondjes niet te klein. Een limonadeglas werkt super hiervoor. Vet het muffinblik in en doe de broodrondjes in de vormen. Als de bacon uit de oven komt laat je die even afkoelen en zet je het muffinblik met brood even 5 minuutjes in de oven.

Ontbijtmuffins

Nu komt voor de ontbijt/lunchmuffins het leukste gedeelte, maar ook het lastigste. De bacon doe je in een ring op het brood, als een opstaand randje. Daarin gaat nu het ei. Ik heb de eieren eerst, een voor een, in een klein kommetje gedaan en daarna overgegoten. Zo kun je iets minder eiwit mee laten komen, dat helpt met overstromingsgevaar. Je kunt er ook voor kiezen om de eieren te klutsen, als roerei. Dan heb je wel minder ei nodig.

Zet het muffinblik nu terug in de oven, temperatuur verlagen naar 175C en een minuut of vijftien later – als het eiwit is gestold en wit ziet – zijn je bacon & egg muffins klaar. Haal voorzichtig uit het blik en serveer meteen.

Ontbijtinspiratie

Op zoek naar nog meer ontbijtinspiratie, er zijn nog talloze andere lekkere ontbijtrecepten voor je! En ook voor de lunch(trommel) vind je op de site nog heel veel meer inspiratie

Gepubliceerd op 12 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.