Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus



Een heel eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een lekkere tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!

Want we hebben allemaal wel eens behoefte aan een recept dat makkelijk en snel op tafel staat, zonder dat het de bank breekt. Deze gehaktballetjes zijn lekker gekruid, in een rijke tomatensaus en staan in nog geen half uur op tafel.

Nog slimmer? Maak ze in het weekend alvast klaar. Dan heb je de tijd en bovendien worden ze er alleen maar lekkerder van. Je kunt de gehaktballetjes eten door ze in een lekkere pita te stoppen, maar ook met (gestoomde) couscous en je favoriete groente is dit een topgerecht.

Kom, we duiken de keuken in want ik heb trek gekregen…

Voor 20 gehaktballetjes (genoeg voor 4 personen als maaltijd)

600 gram rundergehakt (maar half om half is ook prima)
15 gram bieslook, fijn gesneden
15 gram koriander, steeltjes fijn gesneden, blaadjes bewaren
1 el ras el hanout
1 teen knoflook, fijn gehakt
zout en peper

Voor de tomatensaus

1 courgette, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine blokjes
300 gram passata
1 tl gemberpoeder (The Good Spice)
1 tl gemalen kaneel (idem)
1 tl paprikapoeder (idem)

Verder nodig:

Verse pita of gestoomde couscous
je favoriete groente voor erbij

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Om je gekruide gehaktballetjes te maken start je met het mengen van je gehakt met de bieslook, koriandersteeltjes, ras el hanout, knoflook, zout en peper. Vorm hier kleine gehaktballetjes van. Bak die 3-4 minuten in hete olie in een grote pan, tot ze aan beide kanten goudbruin maar nog niet gaar zijn. Bak vervolgens de courgette en paprika een paar minuten mee.

Makkelijke doordeweekse maaltijd

Giet dan de passata erbij en bestrooi met de specerijen. Meng even goed door elkaar en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. De tomatensaus kookt dan iets in en je gekruide gehaktballetjes zijn daarna gaar. Roer tot slot de blaadjes koriander door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveer in een pita of met couscous en geniet van je makkelijke doordeweekse maaltijd!

Gepubliceerd op 29 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!