Rijstbowl met gyoza



Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!

Uit Bowls & Bento van Tim Anderson komt dit simpelweg briljante recept. Je bent in nog geen kwartier klaar (afhankelijk van de rijst die je kiest). Want je maakt in feite de vulling van een gyoza, zonder dat je die in een velletje hoeft te vouwen. Dus alle smaken van gyoza waar ik zo dol op ben, met minimale inspanning. Dit is zo’n Japans recept dat je keer op keer maakt en waarmee je met de vulling kunt spelen, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Ik gebruikte overigens half om half gehakt in het recept en in plaats van alleen een eidooier bakte ik een spiegeleitje en deed er nog wat crispy chili olie op. Heerlijk!

Het recept is voor 2 – 4 personen, maar wij aten het met z’n drietjes makkelijk op. Gelukkig kun je het recept vrij eenvoudig verdubbelen. Restjes zijn de dag erna namelijk ook gewoon heerlijk!

Rijstbowl met gyoza

1 el olie
200 gram varkensgehakt
1 Chinese kool, in dunne reepjes
4 tenen knoflook, geperst
15 gram verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
1 tl sesamolie
2 el sojasaus
2 el sake
1 el maïzena
1 tl rijstazijn of citroensap
zout en witte peper naar smaak
2 porties warme rijst
2 eidooiers
2 lente uitjes, in dunne ringen
1 tl sesamzaad
1 tl crispy chili olie, of meer naar smaak

rijstbowl gyoza

Makkelijke Japanse maaltijd met rijst en gyoza

De rijst kook je volgens gebruiksaanwijzing en houd je warm. Verhit in een koekenpan de olie. Op hoog vuur bak je het gehakt, de Chinese kool, knoflook en gember een minuut of 8, tot het gehakt lichtbruin is.

Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sake, maïzena en azijn en schenk dit bij het gehaktmengsel. Laat een paar minuten opstaan en proef. Voeg zout en witte peper naar smaak toe.

Verdeel de rijst over de kommen, schep het gehaktmengsel erop en leg op iedere porties een ei(dooier). Garneer met lente ui, sesamzaad en chili olie en serveer meteen. Yum!

Gepubliceerd op 30 maart 2023


1 reactie

  1. Sabine schreef:

    Dit is echt een makkelijk en super lekker gerecht.
    Komt hier met regelmaat op verzoek op tafel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.