Pasta met porcini ragú



Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!

Het heerlijke boek Mezcla van Ixta Belfrage staat vol met dit soort heerlijke doordeweekse recepten. Rijk van smaak, verrassend en toch lekker snel gemaakt. Deze pasta met porcini ragú mag linea recta op jouw lijstje met favoriete pastarecepten. Ik heb vanaf nu in ieder geval standaard gedroogde paddenstoelen in huis, want oh wat is dit een lekker pastarecept.

Zorg dat je alle ingrediënten voor deze pasta porcini klaar hebt staan, zodat je meteen aan de slag kunt. De stappen zijn niet moeilijk, maar volgen elkaar wel op dus voorbereiding is het halve werk.

Wil je er een vegan pasta recept van maken, dan kan dat relatief simpel. Vervang de room en kaas door een plantaardige versie en je bent er al. Tijd om de keuken in te gaan!

Voor 2 personen als hoofdgerecht

40 gram gedroogde porcini
4 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden (niet geperst!)
½ tl chilivlokken
10 gram platte peterselie, fijngesneden
½ tl fijn zout
1 ½ el tomatenpuree
50 draaien zwarte peper uit de molen
250 gram gedroogde tagliatelle
40 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas (+ extra voor erover)
3 el slagroom

Porcini ragu Ixta Belfrage

Pasta met porcini ragú

Week als eerste de porcini in ruim water gedurende 10 minuten. Giet af maar let op, bewaar 75 gram van het weekwater! Snijd de porcini fijn en zet opzij.

Doe de olie, knoflook, chilivlokken, peterselie en zout een koude hapjespan  en zet op medium vuur. Fruit 5 minuten heel zachtjes tot alles zacht en goudkleurig is. Draai het vuur lager als de knoflook bruin dreigt te worden, je wilt slechts dat die licht kleurt. Voeg de porcini, tomatenpuree en alle draaien zwarte peper toe en draai het vuur hoger. Roerbak 3 minuten en haal dan de pan van het vuur terwijl je de pasta beetgaar kookt.

Pastawater als verbinder

Het pastawater gooi je niet in zijn geheel weg, als je de pasta afgiet. Bewaar daar 350 gram van, dit gaat straks bij je saus. Door het zetmeel in het water bindt dit je pastasaus op magnifieke wijze! Pan met je paddenstoelensaus nu weer op het vuur en het pastawater mag erbij, net als het paddenstoelenweekwater dat je bewaarde. Breng de saus al roerend aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Dan gaat de helft van de kaas erdoor die je laat smelten voor je de andere helft erbij doet. Verlaag het vuur tot medium en roer de slagroom erdoor net als de uitgelekte pasta.

Schep alles gedurende anderhalve minuut goed door elkaar, tot de pasta en saus goed gemengd zijn. Serveer meteen, met nog een extra scheutje olijfolie en royaal kaas, als je dat wilt. Geniet!

 

Gepubliceerd op 18 september 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.