Salmon melt – tosti met zalm & roomkaas



Een tuna melt kennen we nu wel, tijd dus om die een upgrade te geven. Deze salmon melt is in feite een chique tosti met zalm en roomkaas.

Het geheim van zowel de tuna melt, als de salmon melt is dat je vis op smaak brengt en samen met kaas in een tosti apparaat doet. De kaas smelt in de vis en het resultaat is een geweldig lekkere tosti met vis en kaas.

Ik breng voor deze salmon melt de zalm uit blik op smaak met roomkaas, kappertjes, bieslook en citroen. Je kunt vervolgens iedere kaas kiezen die je wilt om er op te doen, maar persoonlijk vind ik cheddar hiervoor wel de lekkerste kaas. Beetje pittig, maar hij smelt wel goed.

Deze salmon melt is een geweldig lunchbroodje, maar doet het bijvoorbeeld met Pasen ook super tijdens een uitgebreide brunch. Maar wacht daar vooral niet op, want dit broodje is te lekker om maar één keer per jaar te maken. Dit is hoe ik ‘m maakte

Voor 4 personen

2 blikjes zalm à 160 gram, uitgelekt (ik gebruik liefst Fish Tales)
150 gram roomkaas
15 gram verse bieslook, fijn gesneden
1 el kappertjes
rasp van 1 citroen
citroensap, naar smaak
versgemalen zwarte peper en zout
8 plakjes cheddar (of andere kaas naar keuze)
8 sneetjes brood naar keuze, iets dikker gesneden vind ik persoonlijk het lekkerst

tosti vis kaas

Salmon melt – tosti zalm & roomkaas

Voor deze salmon melt maak je eerst de zalm op smaak door die te mengen met de roomkaas, bieslook, kappertjes, citroenrasp, citroensap, zout en peper. Proef of je dit zo lekker vindt en stel waar nodig de smaak bij.

Verhit een tosti ijzer en beleg je sneetjes brood eerst met de cheddar en daar op de zalm. Andere boterham er tegen aan en dan in je tosti ijzer, tot de kaas gesmolten is en je brood lekker knapperig.

Halveer en serveer meteen. Ook lekker om te serveren met een schepje ingemaakte rode ui, als smaakcontrast.

Gepubliceerd op 8 maart 2022


1 reactie

  1. Wilma Hogendoorn schreef:

    Wat een heerlijke tosti. Samen met kop soep ook een goede avondmaaltijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.