Bloemkoolsteak met citroen en pesto



Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.

Ik vind bloemkoolsteaks geweldig om groente eens op een andere manier te eten. Door de toevoeging van citroen aan de olie waarin je ze roostert krijg je een hele frisse bloemkoolsteak.

Aan tafel serveer je de bloemkoolsteak met pesto. Die kun je met dit pesto recept heel eenvoudig zelf maken, maar het is geen schande als je voor het gemak van gekochte pesto kiest. Nog wat geroosterde pijnboompitten erover voor wat crunch. Nog een kneepje citroensap voor extra frisheid en in minder dan een half uur zit je aan een gezonde (koolhydraatarme) bloemkoolsteak.

Wij aten deze bloemkoolsteak met citroen en pesto samen met wat ovenfrietjes maar je zou er bijvoorbeeld ook een lekkere pasta of zelfs aardappelpuree bij kunnen serveren. Net wat je lekker vindt. Ik leg je uit hoe je deze lekkere bloemkoolsteak maakt!

Voor 4 personen

1 grote bloemkool van ongeveer 1,5kg
1 citroen, rasp en sap naar smaak
1 – 2 el olijfolie
1 tl zeezout en versgemalen peper
3 – 4 el pesto – maak de pesto met dit recept
handje pijnboompitten, geroosterd
optioneel: verse peterselie, fijngesneden

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – citrusrasp – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht)

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Verwijder alle bladen van de bloemkool en snijd de bloemkool dan in 4 bloemkoolsteaks door er plakken van te snijden. Hoe compacter de bloemkool is, hoe makkelijker dat gaat. Het is geen ramp als er roosjes afvallen, leg ook die op de bakplaat.

Besprenkel de bloemkoolsteaks met olijfolie en rasp de schil van de schoongeboende citroen over de vier steaks. Zout en peper erover strooien en dan 20 – 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot je goudbruine randjes krijgt en je makkelijk met een vork in de bloemkool kunt prikken. Je hoeft ze níet om te draaien!

Leg op ieder bord een bloemkoolsteak en verdeel er – naar smaak – pesto en geroosterde pijnboompitten over. Lekker nog wat verse peterselie erover heen en aan tafel maar! Als dit geen gemakkelijk en smakelijk bloemkoolrecept is?!

Meer bloemkoolrecepten

De smaak te pakken? Ik heb nog véél meer bloemkoolrecepten voor je op de site staan!

Gepubliceerd op 20 september 2022


2 reacties

  1. Hetty Borst schreef:

    Mooie foto, lijkt me heerlijk.
    Nu was ik benieuwd hoe jij pesto eenvoudig zelf maakt, maar helaas ontbreekt dat recept. Kun je dat nog toevoegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!