Gebakken broccolirijst op Aziatische wijze



Ik ben ernstig fan geworden van gebakken broccolirijst. Dit koolhydraatarme alternatief voor rijst is, naast gezond, vooral héél erg lekker!

Sinds ik de Koolhydraatarme Bijbel in huis heb ben ik gezwicht voor broccolirijst. En ja, dat is koolhydraatarm én gezond maar ik vind het mega veelzijdig en maak het minimaal één keer in de week.

De ene keer als basis voor een poké bowl en met regelmaat ook voor deze Aziatische gebakken rijst.

In nog geen kwartier staat, met behulp van voorgesneden groente en broccolirijst, deze mega gezonde maaltijd op tafel. Door lekker wat smaakmakers te gebruiken merk je niet eens dat je ladingen groente eet en niet rijst.

Uiteraard kun je zelf broccolirijst ook zelf maken en ook groente naar keuze snijden en voor dit recept gebruiken. Maar soms is makkelijk en snel een uitkomst als je vlug aan tafel wil.

Ik geef je meteen ook twee versies van dit gerecht. Eentje met vis, die je toevoegt aan het eind van het wokken. De andere puur vegetarisch, met paddenstoelen. Beiden zijn heerlijk, dus kies waar je zin in hebt.

Voor 4 personen

400 gram broccolirijst
400 gram wokgroente (Japans, AH) (of kies 200 gram sugar snaps)
250 gram gemengde paddestoelen (of kies 150 gram Hollandse garnalen)
1 el zonnebloemolie
1 tl geraspte knoflook
1 tl geraspte gember
1 el Tomasu sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl vissaus
1 tl gembersiroop

Voor erbij: gebakken ei, crispy chili olie (toko) en optioneel gebakken uitjes

Gebakken broccolirijst

Gebakken broccolirijst op Aziatische wijze

Voor deze gebakken broccolirijst verhit je eerst de zonnebloemolie in een wok (of grote koekenpan). Bak voor de vegetarische versie in de olie eerst – op hoog vuur – de gemengde paddenstoelen een aantal minuten. Schep regelmatig om en voeg dan de wokgroente toe, die je een minuut of 5 mee wokt. Je kunt ook kiezen voor de sugar snaps. Daarmee doe je hetzelfde.

Dan mag de broccolirijst erbij, die je even kort op hoog vuur meewokt. Dan de knoflook en gember erbij en een minuutje mee wokken. Tot slot de smaakmakers toevoegen en nog even op hoog vuur meebakken. Proef of je het zo lekker vindt, of stel nog even de smaak naar je persoonlijk voorkeur bij. Maak je de versie met Hollandse garnalen (zie foto hieronder), dan voeg je die als allerlaatste toe. Die hoeven alleen mee te warmen.

koolhydraatarm recept broccolirijst

Bak een spiegelei en leg die op je gebakken broccolirijst en als je er van houdt voeg je wat gebakken uitjes toe en gaat er op je gebakken ei nog wat crispy chili olie. Genieten nu van je mega gezonde en koolhydraatarme maaltijd!

Gepubliceerd op 8 december 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.