Bloemkoolsalade met tahindressing



Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Een toprecept met bloemkool voor de lunch of  als lichte maaltijd.

Want bloemkool roosteren is gewoon echt de lekkerste manier om meer smaak aan je bloemkool te geven. Of je je geroosterde bloemkool daarna in een soep verwerkt of in deze salade maakt bijna niet uit. Het is gewoon de lekkerste manier om bloemkool te eten.

De tahindressing voegt romigheid toe aan je salade. Je kunt die, afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, zo dun of zo dik maken als je wilt. Ik voegde ook nog wat (kant & klare) quinoa toe van Pablo’s Quinoa Revolucíon, die ik onlangs kreeg. Et voilá, een volwaardige maaltijdsalade stond in een half uurtje op tafel!

Dit heb je nodig

1 bloemkool (ongeveer kilo), in roosjes
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
2 el neutrale olie
½ tl komijn
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl za’ atar
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
½ tl zout
½ tll zwarte peper
1 avocado, in partjes
granaatappelpitjes, naar smaak

Voor de tahindressing

60 gram tahin (ik gebruik die van Souq)
2 el vers citroensap
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
4 el water (of meer als je het dunner wilt)

Optioneel:
1 zakje quinoa, ik gebruikte de marokkaanse quinoa van Pablo’s

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200 C – bakplaat met bakpapier

salade van bloemkool

Bloemkoolsalade met tahindressing

Als basis van je salade heb je bloemkool. De bloemkoolroosjes hussel je met de kruiden en de olie, zodat alles goed gemengd is. Leg deze, samen met de uitgelekte kikkererwten, op de bakplaat en rooster in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tahindressing

In de tussentijd maak je de tahindressing. Meng hiervoor alle ingrediënten en voeg het water toe. Proef en kijk of je ‘m zo lekker vindt. Eventueel nog wat kruiden of citroensap erbij kan natuurlijk. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en meng met de tahindressing in een grote kom. Dan mag de avocado erbij en voeg als je wilt de quinoa toe en laat tot kamertemperatuur komen.

Garneer met de granaatappelpitjes en eventueel nog wat grof gesneden peterselie. Geniet ervan!

 

Gepubliceerd op 29 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.