Panzanella met makreel



De italiaanse salade panzanella is een ideale manier om oud brood op een smakelijke manier op te maken. Maar het is zoveel meer dan een restjesalade!

Want hoewel panzanella een Toscaanse salade is met vooral tomaat en brood, heb ik aan deze tomatensalade een kleine twist gegeven. Houd je van de klassieke Panzanella dan heb ik die ook voor je op de site. Maar deze panzanella krijgt nóg meer smaak door toevoeging van gerookte makreel.

Wat zo ideaal is aan panzanella is dat hoe ouder je brood is, des te lekkerder je salade wordt. Koop liefst echt goede kwaliteit ciabatta of stokbrood en snijd dat niet te dun, dat maakt je panzanella alleen maar lekkerder. Laat het rustig twee dagen uitdrogen op je aanrecht, de smaak komt straks helemaal goed door die heerlijke tomaten en dressing.

Ik leg je uit hoe je mijn perfecte panzanella maakt!

Voor 2 personen als maaltijd(lunch) of voor 4 personen als bij/voorgerecht

750 gram rijpe tomaten, in grove stukken gesneden
3 tl kappertjes
½ rode ui, in flinterdunne ringen
4 el extra vierge olijfolie
2 tl rodewijnazijn
150 gram ciabatta / stokbrood, in dobbelstenen gesneden
2 gerookte makreelfilets, in stukken
10 gram verse peterselie, fijn gesneden
versgemalen peper en zeezout

Bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd: 30 minuten

panzanella recept

Panzanella met makreel

De basis van panzanella is brood en tomaat. Doordat het brood uitgedroogd is neemt het straks extra goed de dressing en het tomatenvocht op, zonder meteen slap te worden. Snijd het dus in dobbelstenen en zet even apart. De tomaten, met vocht en al, doe je in een grote kom.

Italiaanse brood- / tomatensalade

Daar mogen de rest van de ingrediënten voor je brood-/tomatensalade (minus de makreel en peterselie) er bij. Voeg het brood toe en hussel goed om. Laat dit een half uurtje staan, zodat alle smaken goed in het brood kunnen trekken. Dit maakt het meteen een ideaal picknickgerecht, want het mag ook prima langer staan en wordt er alleen maar lekkerder van!

Breng tot slot verder op smaak met peterselie en voeg de stukken makreel toe. Serveer je panzanella met makreel liefst op kamertemperatuur.

 

Gepubliceerd op 17 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.