Ovenaardappeltjes met tijm



Als wij aardappeltjes eten, is dat bijna altijd uit de oven. Deze ovenaardappeltjes met tijm is een van onze favorieten. Een super simpel recept.

Zo simpel dat ik heel even getwijfeld heb of ik dit wel zou delen. Want het is geen rocket science. Toch is het juist omdat het een simpel recept is, dat je er wellicht niet aan denkt om te maken.

We combineren deze ovenaardappeltjes met werkelijk álles. Van vegaschijf tot een stukje vis. En van broccoli tot deze lekkere sperziebonen met makkelijke dressing. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Voor vier personen

  • 2 zakken voorgegaarde aardappeltjes (à 500 gram) *
  • 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 1 el neutrale olie
  • zout en peper
  • optioneel: 1 of 2 tenen knoflook, in plakjes

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 200 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 30 minuten

aardappeltjes voor het bakken

* uiteraard kan dit recept ook met zelf gekookte aardappels of met restjes gekookte aardappels. Maar in dit geval ben ik voor gemak én snelheid gegaan.

Ovenaardappeltjes met tijm

Leg het bakpapier op je bakplaat en spreid de aardappeltjes gelijkmatig erover uit. Haal de blaadjes tijm van hun stokje en verdeel die over de aardappeltjes. Besprenkel met de olie en hussel alles even goed door. Gebruik je ook de knoflook, leg die er dan tussen.

Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en stel de timer in op 15 minuten. Als die is afgelopen schep je de aardappeltjes even om. De timer gaat nu op 15-20 minuten. Tot je aardappeltjes mooi goudbruin zijn.

aardappeltjes uit de oven

In de tijd dat je ovenaardappeltjes bakken heb jij lekker je handen vrij om de groente klaar te maken en wat je erbij wilt eten. In een half uur, met minimale inspanning, heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Gepubliceerd op 1 februari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.