Halloween koekjes



Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!

Want als je deze pumpkin spice koekjes uitsteekt met Halloween koekjes stekers zijn het vanaf nu gewoon Halloween koekjes. Of je ze meteen zo eet, of nog even van een laagje passend glazuur voorziet is aan jou. Ik deed beiden. Een deel van de Halloween koekjes aten we rechtstreeks uit de oven. De rest werd de dag erna versierd.

Met dit recept voor Halloween koekjes maak je genoeg om uit te delen. Kom, we gaan de keuken in.

Voor ongeveer 30 Halloween koekjes

  • 60g zachte roomboter
  • 60g donkere basterdsuiker
  • 2 tl pumpkin spice kruiden (GreenGipsy of maak je pumpkin spice kruiden zelf)
  • 1/8 tl zout
  • 35g ei (los geklutst)
  • 150g bloem
  • ¼ tl bakingsoda

Voor het glazuur

  • 100g poedersuiker
  • drupje (oranje) kleurstof
  • 1 tl water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen op 170C boven/onderwarmte – geschikte Halloween koekjesstekers

koekjes voor Halloween

Halloween koekjes

Voor je Halloween koekjes begin je met het mixen van de zachte boter met de suiker, tot dat die is opgenomen. Meng in een kom de pumpkin spice kruiden met de bloem, het zout en de bakingsoda. Voeg aan je boter/suikermengsel het ei toe en mix tot die is opgenomen. Dan mogen de droge ingrediënten erbij.

Meng dit tot een samenhangend deeg. Vorm daar met je handen een platte schijf van en leg dit, verpakt in plasticfolie, een half uurtje in de koelkast.

Koekjes voor Halloween

Rol je deeg nu uit tot ongeveer een halve centimeter en steek de koekjes eruit. Leg die op de bakplaat met bakpapier. Het deeg dat je overhoudt breng je weer samen en dat rol je opnieuw uit. Herhaal dit tot je deeg op is. Je bakplaat ligt nu vól met Halloween koekjes.

De griezeligste koekjes met Halloween

Bak je Halloween koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakblik er dan uit en laat de koekjes afkoelen op een rooster. Maak in de tussentijd je glazuur. Voeg voorzichtig zowel de kleurstof als water toe. Niet teveel water in eens, als je glazuur te dun is kun je het slecht op je koekjes doen. Doe je koekjesglazuur dan in een spuitzak en decoreer je Halloween koekjes naar eigen wens. Dat wordt griezelig smullen!

Gepubliceerd op 15 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.