Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast



Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.

Dit vegetarische groenterecept uit Greenfeast (review) staat in een kwartiertje op tafel. Omdat ik geen halloumi had, zoals het originele recept voorschrijft, gebruikte ik gekruide feta. Die smelt wel, in tegenstelling tot halloumi, maar geeft ook die lekker zoute tegenhanger.

De plakken venkel viel bij mij wel enigszins uit elkaar, maar het doet aan de smaak niks af. Ik gebruikte ook iets meer venkel, gewoon omdat ik het heerlijk vind. Ik denk dat je dit gerecht ook prima met andere knolachtige kunt maken. Ga ik zeker eens proberen.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 venkelknollen (samen ongeveer 300g), in dunne plakken
  • 3 el olijfolie (ik gebruikte de helft)
  • 250g halloumi (ik gebruikte 200g feta)
  • 250g dopererwten (diepvries)
  • 30g basilicum
  • 25g munt
  • zout & peper
  • 150 ml olijfolie (ik gebruikte 125 ml)

snelle vega salade met venkel

Venkel met doperwten en feta

Verhit de grootste pan die je hebt (of gebruik er twee) met de olie. Bak hierin de plakken venkel tot de onderkant goudbruin is. Draai dan om en bestrooi met zout en peper. Bak tot de venkel gaar en doorschijnend is.

Doperwtenpuree

In de tussentijd maak je de doperwtenpuree. Hiervoor ontdooi je de diepvrieserwten in een zeef onder de iets warme kraan. Pureer samen met de basilicum, munt, zout, peper en olijfolie. De textuur bepaal je zelf. Ik hield ‘m iets grof. Als je venkel bijna gaar is gaat de feta ertussen. Bak die op hoog vuur kort mee. Schep tot slot de doperwtenpuree over je gerecht en bestrooi met venkelgroen en eventueel nog wat extra feta. Lauwwarm het lekkerst. Ik deed er voor de crunch nog wat verkruimelde croutons over heen.

venkelsalade met feta

Gepubliceerd op 13 oktober 2020


3 reacties

  1. Margaret schreef:

    Echt heerlijk!
    Ik had nog een halve venkel liggen. Lekker een beetje gesmoord. Alles in hoeveelheden voor 1 persoon. Dat ging prima

  2. Annick schreef:

    Lekker! Ik had nog een bijna verpieterde venkel liggen, over van een ander gerecht, maar daar proefde je niks van met deze bereiding. De kruiden verving ik door dragon omdat ik dat in huis had.

  3. Joseph schreef:

    Weet nooit zo goed hoe je kookt met venkel. Dit recept klinkt heerlijk, ga hem ook met feta maken. Want mijn dochter kan niet tegen koemelk. Bedankt voor de tip en het recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.