Loaded nacho’s



Uit Borreltijd komen deze loaded nacho’s, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof! Je vindt op de site al een vegan versie van dit borrelhapje, maar dit is het originele recept.  Het is een van de favoriete borrelhapjes van mijn dochter en ik snap haar wel.

In deze loaded nacho’s – of in gewoon Nederlands: nachochips met alles erop en eraan – zit ook echt alles wat lekker is. Crunch van de nacho’s, warme gesmolten kaas en om het nóg lekkerder te maken gaat daarover heen nóg meer lekkers. Dit is wel echt een borrelhapje om te delen. Dus schenk iets lekkers te drinken in en geniet, met elkaar!

Dit heb je nodig:
300g (bio) rundergehakt
1 el olie
halve tl gemalen komijn
halve tl chilipoeder
halve tl gemalen kaneel
halve tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blikje zwarte bonen à 200g, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje mais à 100g, afgespoeld en uitgelekt
1 grote zak gezouten nacho’s (ik koop altijd Santa Maria)
1 zakje geraspte kaas  à 150g (ik gebruik een mix van Cheddar en mozzarella)

om te serveren
1 tomaat, zonder zaadlijst en in blokjes gesneden
jalapeño, in ringetjes (optioneel)
koriander en/of lente ui, grof gesneden
1 avocado, in blokjes
zure room

verder nodig: verwarm je oven voor op 200C en vet een ovenschaal in

Loaded nacho’s uit Borreltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie je gehakt rul en gaar. Bestrooi met alle kruiden en bak die een minuutje mee. Pers de knoflook uit en bak ook die een minuutje mee. Zit er teveel vocht in de pan giet dat dan nu af en voeg de uitgelekte bonen en mais toe. Breng om smaak met zout en peper.

Leg in de ovenschaal een laagje nacho’s en schep daarop een deel van je gehakt/bonenmengsel, bestrooi dat met een handje geraspte kaas. Daarop weer nacho’s en gehakt/bonen en wat geraspte kaas. Eindig met nacho’s en geraspte kaas. Zet de ovenschaal 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Snijd de andere ingrediënten nu klein en strooi die over de loaded nacho’s als je ze uit de oven hebt gehaald. Doe de zure room in een kommetje en serveer erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!