Pruimencake met gember



Je kunt niet genoeg pruimenrecepten hebben wat mij betreft. Dus staat er – naast een recept voor pruimenvlaai – ook een heerlijke pruimencake met gember voor je klaar. Dat wordt weer smullen. Want deze pruimencake is lekker smeuïg doordat er onder meer yoghurt in wordt gebruikt. Door de specerijen die erin zitten krijgt de cake met pruimen net dat beetje extra kick.

Ik gebruikte reine claudes voor de cake, maar ieder soort pruim is natuurlijk prima. Zorg wel dat ze lekker rijp en zoet zijn. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de springvorm in te vetten en de oven voor te verwarmen. Zet koffie / thee voor jezelf terwijl de pruimencake bakt en je kunt al bijna genieten van dit heerlijke stukje zelfgebakken gebak.

Dit heb je nodig:
375g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 tl kaneel
¼ tl zout
½ tl gember
200g suiker
125g zachte roomboter
3 eieren
1 zakje (Bourbon) vanillesuiker
100g yoghurt
+/- 15 reine claudes, halveren en pit eruit
2el kaneelsuiker
Verder nodig: springvorm 26cm (ingevet) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd 15 minuten + 45 minuten in de oven

Pruimencake met gember

Om de pruimencake te maken meng je de bloem met bakpoeder, kaneel, zout en gember. Mix de suiker met de boter tot de suiker is opgenomen en voeg dan één voor één de eieren toe. Mix iedere keer tot het ei volledig is opgenomen. Mix er dan de vanillesuiker en yoghurt door tot je een glad beslag hebt. Dan in delen het bloemmengsel toevoegen.

Doe je cakebeslag in de ingevette springvorm en leg de gehalveerde pruimen met de platte kant naar boven op je beslag. Bestrooi die met de kaneelsuiker.

Bak je pruimencake nu 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot je een satéprikker in de cake kunt steken en die er schoon uitkomt. Laat de cake even afkoelen in je springvorm. Verwijder dan de ring en snijd in gewenste stukken. Genieten!

Gepubliceerd op 4 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!