Koude kervelsoep



Kervelsoep is een van onze favoriete soeprecepten. Zo simpel. Zó lekker. Een koude kervelsoep is niet alleen verrassend, maar ook nog eens verrassend lekker.

Met dank aan vriendin Babette, die het er over had, dook ik de koelkast in. Daar lag namelijk nog een mooie bos kervel (die je online o.a. bij Crisp of de Lindenhoff koopt) Op een warme dag, als lunchgerecht of het begin van een mooi (feestelijk) diner vind ik een koud soepje altijd top. Tijd dus om deze koude kervelsoep is tot werkelijkheid te maken.

Begin met dit koude soepje trouwens wel op tijd. Want hoewel het maken zelf echt zó gedaan is, moet de kervelsoep natuurlijk nog wel door en door koud worden. Idealiter dus een avond van tevoren klaar maken. Dan heb je er daarna ook geen omkijken meer naar.

Dit heb je nodig

  • 1 el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el Arak (of gebruik Pernod of een andere anijslikeur)
  • 100g kervel (stengels ook gebruiken)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (zoals de mijne) of een staafmixer

Koude kervelsoep

Voor je gekoelde kervelsoep start je met in de verwarmde olie de ui en knoflook een minuut of tien aan te fruiten. Blus dat dat af met de Arak. Bouillon, slagroom en kervel erbij en even omscheppen. Dan op smaak brengen met zout & peper.

Mik nu alles in de blender voor een super fijne kervelsoep. Met een staafmixer kan ook, maar dan zal je soepje iets minder smooth zijn. Dat maakt voor de smaak niks uit.

Even proeven of het zo goed is, anders nog wat zout of peper erbij. Laat even afkoelen en zet dit nu in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Haal een half uurtje voor je de koude kervelsoep wilt serveren uit de koelkast.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!