Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata



Deze Flammkuchen is eigenlijk een vermomde Caprese. Een knapperige Flammkuchen bodem, belegd met verse pesto, rijpe tomaat in alle kleuren en romige burrata. Zó lekker! De pesto voor op deze Flammkuchen maak je natuurlijk zelf. Ik denk niet dat ik meer hoef uit te leggen waarom dat véle malen lekkerder is hé?! Gebruik daar dit recept voor en je bent zo klaar.

Vers Flammkuchen deeg heb ik tegenwoordig eigenlijk standaard in de koelkast liggen. Juist omdat je er zo veel kanten mee op kunt. Vandaag dus een Italiaanse variant. En in plaats van mozzarella gebruiken we het nóg romigere broertje, burrata. Maar uiteraard kun je ook buffelmozzarella gebruiken. Net wat jij lekker vindt.

Voor één Flammkuchen heb je nodig:
1 rol vers Flammkuchen deeg (tante Fanny)
1 el extra vierge olijfolie
5 el verse pesto
3 mooie rijpe tomaten, in plakjes (zonder zaadlijst)
1 bol burrata
versgemalen zwarte peper
verse basilicum, als garnering

Verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten (inclusief oventijd)

caprese

Flammkuchen met pesto, tomaat & burrata

Rol voor de Flammkuchen het verse deeg, met onderliggend papier, uit en leg in zijn geheel op de bakplaat. Bestrijk met de olijfolie en bak vervolgens 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Snijd de tomaten in plakjes en duw het vocht eruit. Bestrijk de bodem van de Flammkuchen royaal met de verse pesto en leg hier de plakjes tomaat op. Verdeel de burrata over en tussen de tomaten. Lekker wat versgemalen zwarte peper en basilicum erover en klaar ben je!

Gepubliceerd op 22 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.