Rode poon van de barbecue
Vis op de barbecue is al een goed plan. Rode poon op de BBQ is helemaal een top idee. Zeker met dit verrassende visrecept met rode poon van de BBQ. Want van het Visbureau kreeg ik een tijdje terug een prachtig pakketje verse rode poon. Die vroor ik meteen in, zodat ik ze op een later moment zou kunnen gebruiken. Rode poon wordt betrekkelijk weinig gekocht nog door Nederlanders. Wat super jammer is want het is echt een super lekker visje, waar je heel veel mee kunt maken.
Fileer je voor dit recept van de barbecue je rode poon zelf, dan hoeft alleen de kop eraf en de ingewanden eruit. Of vraag je visboer om dit te doen. Kom, we steken de barbecue aan en gaan aan de slag.
Ingrediënten voor 4 personen
4-8 rode poon, hoeveelheid ook afhankelijk van de grootte
4 kleine Italiaanse courgettes, in repen gesneden
1 el olijfolie
handje verse peterselie
handje verse kervel
1 citroen, in partjes
zout & peper
verder nodig: aluminiumfolie – BBQ op 200C (direct vuur)
Bereidingstijd: 10 minuten – 15 minuten op de BBQ
Rode poon van de barbecue
Om de rode poon op de barbecue te kunnen maken maak je pakketjes van aluminiumfolie. Daar leg je alle ingrediënten in. Per vispakketje heb je twee velletjes aluminiumfolie nodig, die je kruislings op elkaar legt. Smeer het bovenste vel aluminiumfolie in met wat olijfolie.
Leg daar de gefileerde rode poon op. Ernaast leg je de reepjes courgette, de kruiden en op de vis gaat de citroen. Ik gebruikte Italiaanse courgette, dat zijn hele kleine stevige courgettes.
Vispakketjes van de barbecue
Vouw de vispakketjes goed dicht en leg ze op het rooster van je hete barbecue. Afhankelijk van de grootte van je vis hebben ze tussen de 10 en 15 minuten nodig om goed gaar te worden. Als je de vis zonder problemen van zijn graat af kunt duwen zijn ze perfect.
Kruid de visjes en groente met zeezout en versgemalen peper en knijp de warme citroen uit over de vis. Serveer met een salade van gepofte bietjes en een gepofte aardappel en je hebt een volledig BBQ maaltijd.
Gepubliceerd op 16 augustus 2020