Gekoelde avocadosoep



Uit Het Caribische kookboek het heerlijk tropische boek van Helmi Smeulders komt deze zomers gekoelde avocadosoep, die het fantastisch doet als voorgerecht, als lunchsoepje of bij een zomerse BBQ. Maaike maakte hem op Curaçao al regelmatig en inmiddels heeft ‘ie ook z’n weg gevonden naar mijn Leidse keuken.

Een eenvoudige, maar oh zo heerlijke gekoelde soep met avocado en nét dat kleine beetje pit van de jalapeño. Super handig ook om al eerder klaar te maken en op zomerse dagen een top begin van je maaltijd. Dit is hoe je ‘m maakt

voor vier personen

  • 400g avocado, in blokjes
  • 150g komkommer, in blokjes
  • 30g bleekselderij, in blokjes
  • 30g groene paprika, in blokjes
  • 10-20g jalapeño
  • 1 teen knoflook
  • 2 el wittewijnazijn
  • 60ml limoensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 500 ml water
  • zout & peper

om te serveren

  • zure room
  • jalapeño, fijn gehakt
  • koriander, fijn gehakt

verder nodig: blender (of staafmixer)
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 1 uur koelen

Gekoelde avocadosoep

Doe alles in een blender en pureer tot een gladde soep. Proef en stel waar nodig de smaak bij. Zet daarna minimaal een uur (langer mag) in de koelkast om goed koud te worden. Serveer met een toef zure room, jalapeño en als je wilt wat koriander. Geniet!

Gepubliceerd op 18 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!