Marmercake met chocolade & banaan



Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocopasta en rijpe bananen zit in deze marmercake. Een recept van Yvette van Boven uit Home Made Basics. Het is een cake die ook wel marmercake genoemd wordt, vanwege het swirl effect dat je in de cake maakt waardoor de twee smaakcompenenten heerlijk door elkaar gaan.

Kies voor de allerlekkerste chocopasta (of maak ‘m zelf) dat komt de smaak écht ten goede. En hoe rijper je bananen zijn, des te lekkerder wordt je cake. Gauw de keuken in nu!

Voor één cake heb je nodig:

  • 250g bloem
  • ¾ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 175g suiker (in het boek wordt 200g gebruikt)
  • 50g zachte roomboter
  • 2 eieren
  • 300g rijpe bananen, gepureerd
  • 100ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 200g hazelnotenchocopasta (in het boek wordt 250g gebruikt)

Verder nodig: cakeblik – oven voorwarmen op 180 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten oventijd

marmercake

Marmercake met chocolade & banaan van Yvette van Boven

Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. In een aparte kom mix je de suiker en boter tot een romig mengsel (ik deed dat met een standmixer, maar handmixer kan ook). Mix dan één voor één de eieren erdoor. Daarna de geprakte bananen, melk en vanille extract erbij mengen. Tot slot spatel (dus niet mixen) je het bloemmengsel er kort doorheen. Niet te lang, dan gaat de lucht eruit.

Bananenbrood met chocola

Verwarm nu in een pannetje de chocopasta tot iets vloeibaar. Niet te heet laten worden, het mag niet koken. Giet dit in een kom en roer zodat het iets afkoelt.  Spatel nu een derde van je beslag hierdoor en roer tot het egaal bruin is. Nu gaat een deel van het lichte beslag in je ingevette bakblik en daarover heen het chocobeslag. Dan nog een laag van je lichte beslag. Met een mes maak je nu golfbewegingen door het hele bakblik, zodat de kleuren van de beide soorten beslag een beetje mengen en je dat marmer effect krijgt.

Home made cake

Bak de cake nu 35-45 minuten in de oven. Check of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als die er droog uitkomt is je cake klaar, anders laat je ‘m nog iets langer staan. Laat ‘m dan 10 minuten afkoelen in het blik, voor je ‘m op een rooster omkeert en verder af laat koelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Review Home made Basics

Dit recept komt uit Home made Basics van Yvette van Boven. De review daarvan lees je hier.

Gepubliceerd op 19 mei 2020


1 reactie

  1. Daniëlle schreef:

    Deze gaat op de baklijst, klinkt erg lekker! Noten zoals walnoten in bananenbrood vind ik altijd wel lekker, misschien hier ook wel lekker bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!