Smulpaapje kerstmenu 2013



Het Smulpaapje kerstmenu 2013

Huisgemaakte gravad lax

***

Rosbief met rode wijnglazuur

**

Tirami-trifle

Handig om te weten

Alle recepten zijn voor 6 personen. Een aantal onderdelen van het menu kun je al een paar dagen van te voren voorbereiden. Dat scheelt weer een hoop gedoe op de dag zelf. We hebben ook gekeken naar wat je met left-overs kunt doen, eten is tenslotte geen afval. Dus zowel met het voorgerecht, als het hoofdgerecht kun je de dag erna nog wat lekkers maken. Vooropgesteld natuurlijk dàt er iets over blijft. Het dessert, daarvan weten we zeker dat er niks overblijft. En mocht dat wel zo zijn, het is geen straf om het twee dagen achter elkaar te eten 😉

Kies voor kwaliteit

Kies voor zowel het voorgerecht, als het hoofdgerecht zorgvuldig waar je je vis/vlees koopt. Het is het waard om net die euro extra uit te geven aan goed en eerlijk vlees, als ook aan duurzaam gevangen vis. Vraag ernaar bij je slager en/of visboer.

Smakelijke dagen!

Alle recepten vind je straks hier verzameld en compleet. Zo hoef je niks te missen! Rest ons niets anders dan je veel kookplezier te wensen. En we wensen jullie heerlijke en smakelijke dagen! Heb je vragen over het menu, de ingrediënten of de handelingen? Stel ze via de site, Facebook en/of Twitter!

 

 

 

Gepubliceerd op 5 december 2013


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!