Hip havermout!



Havermout als gezonde basis

Want dat havermout gezond is wist ik wel. Veel vezels, langdurig energie, een hele goede basis voor je ontbijt. Dat je met havermout meer kunt dan er alleen pap van maken werd me duidelijk toen de chef van the Hoxton liet zien dat je er fantastische koekjes mee kunt maken. Zelfs een ontbijttaart met havermout en dadels kwam uit de oven. En bij het havermout ontbijtbuffet was het een waar feestje. Smoothies (lekkere! en ik ben niet echt een smoothie meisje) maar ook yoghurt met granola, vers fruit en noten. Volop variatie!

Welk ochtendtype ben jij?

Voor de lancering van al deze nieuwe producten liet Quaker afgelopen zomer een onderzoek doen naar de verschillende ochtendtypes die er zijn. Wat is bovendien het effect op je ontbijt als je bijvoorbeeld niet wakker kunt worden ’s ochtends. Of als je een écht ochtendmens bent, zoals ik. Daarnaast kregen we volop informatie van een voedingsdeskundige, die uitlegt wat goed ontbijten voor je lichaam betekent. Super interessant!

Havermout is meer dan hip

Nu de grote havermout hype voorbij lijkt te zijn is het tijd om eens te kijken naar hoe ik havermout toch in mijn eetpatroon kan krijgen. Want dat ik na het vroege ontbijt tijdens de perspresentatie pas begin van de middag weer trek kreeg vond ik toch wel opvallend. Bakken met havermout deed ik al (oh wat waren de havermoutkoekjes van chef Chris heerlijk! dat recept vind je hier) maar ontbijten met havermout, dat wil ik zeker vaker gaan doen.

Recepten met havermout

Het recept van de koekjes deel ik binnenkort met jullie. Ik ben de afgelopen tijd wat gaan experimenteren met havermout, en het eerste resultaat (te gekke pancakes) staat vandaag online. Op Smulpaapje staan trouwens toch best al een hoop recepten met havermout, al zijn het vooral bakrecepten. Je vindt ze hier.

Maar ik ben ook nieuwsgierig naar wat jullie van havermout vinden en wat jullie er mee maken. Deel je het met me?

Gepubliceerd op 2 oktober 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!