Top 10 tips om slim in te vriezen



Top 10  invriestips

  1. Zuivel wordt van invriezen niet lekkerder. Dus room of yoghurt in een recept, laat dat dan weg als je dit (deels) wilt invriezen. Voeg het pas toe als je het ontdooid hebt en opwarmt.
     
  2. Kaas daarentegen kun je prima invriezen. Rasp restjes kas en vries in. Ik heb zelfs hele stukken Parmezaan in de vriezer. Idem voor mozzarella.
     
  3. Kook je vooruit en wil je dat (deels) invriezen, laat het dan goed afkoelen vóór je het invriest. Het is beter voor je eten én je vriezer, die anders veel harder moet werken om het eten te bevriezen.
     
  4. Verpak eten dat je wilt invriezen goed. Liefst in speciale invriesdoosjes (Action heeft ze vanaf een euro!) of anders in diepvrieszakjes. De vorst kan je eten anders aantasten en daar wordt het niet lekkerder van.
     
  5. Label je eten! Anders eet je ’s avonds iets héél anders dan je bedacht had. (gebeurt mij nog steeds overigens, dus deze tip noteer ik zelf ook nog een keer…)
     
  6. Dateer je eten! De kwaliteit van ingevroren eten loopt na verloop van tijd terug. Laat spullen maximaal 3 maanden in de vriezer liggen. Dus op een etiketje de datum van invriezen zetten.
     
  7. Ontdooi rustig. Geen shocktherapie in de magnetron. Daar wordt je eten écht niet lekkerder van. Maar haal het er ’s avonds alvast uit, leg in de koelkast en laat het daar rustig ontdooien.
     
  8. Ontdooi je vriezer regelmatig. Door het opendoen van de deur daalt de temperatuur en krijg je ijsvorming. Idealiter ontdooi je twee keer per jaar je vriezer, zodat ‘ie optimaal blijft vriezen.
     
  9. Er is een verschil tussen een vrieslade in je koelkast en een echte vriezer, die veel kouder kan worden. Dit heeft ook invloed op hoe lang je je eten kunt bewaren. Waarbij eten in de vrieslade vanzelfsprekend korter bewaard kan worden.
     
  10. Aanbieding bij de slager, visboer, supermarkt en ruimte in je vriezer? Sla wat extra in. Zo kun je niet alleen efficiënt, maar ook heel budgetvriendelijk koken!

Gepubliceerd op 16 januari 2015


1 reactie

  1. Natalie schreef:

    Het verkeerde gerecht uit de vrieskist halen gebeurt mij ook wel eens. Labelen is i.d.d. een goede tip. Als je kaas rauw wilt gebruiken, moet je het wel goed laten chambreren. Anders heeft het totaal geen smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.