Weekmenu #36



Op een donderdagmiddag, als je al trek hebt, een weekmenu samenstellen is gegarandeerd water in je mond krijgen bij je eigen keuzes 😉 Maar het is dan ook wel weer – al zeg ik het zelf – een heerlijk gevarieerd weekmenu geworden.

Recepten voor de hele familie, maar wel volop smaak, zelfgemaakt maar ook zó op tafel en voor iedereen toegankelijk. Ik hoop dat je er weer van geniet!

Maandag           Pasta caprese
De ultieme, snelle maandagmaaltijd is deze pastasalade, geïnspireerd op de salade caprese

Dinsdag             Zweedse gehaktballetjes
Natuurlijk eet je bij deze Ikea look-a-like Zweedse balletjes lekker wat frietjes!

Woensdag         Broccoli stamppotje
Druk met sporten & clubjes vandaag? Dit stamppotje staat zó op tafel!

Donderdag        Roerbak met kip & boontjes
In nog geen half uur zit je aan tafel en met een lekkerdere roerbaksaus dan menig fabrikant in een potje kan stoppen

Vrijdag               Griekse pitta pizza’s
Het ultieme begin van je weekend, deze ‘fast food’ pizza’s maar dan met een Griekse twist

Weekendtip      Pindakaas granola
De geur van zelfgemaakte granola in huis is beste begin van je weekend en daar geniet je de rest van de volgende week van.

Boodschappen voor het Smulpaapje weekmenu, per dag

Maandag

500g kerstomaatjes
1 bosje verse basilicum
lekkere, extra vierge, olijfolie
350g pasta, naar keuze
1 bol buffelmozzarella

Dinsdag

30g boter
30g bloem
250ml runderbouillon
200ml slagroom
peper & zout
15g dille
600g half om half gehakt (biologisch)
1 ui
1ei
50g paneermeel
1 zak ovenfrietjes

Woensdag

1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
melk

Donderdag

1 grote sinaasappel
2el honing
2el sojasaus
2cm gember
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook
500g sperziebonen
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst
Optioneel: sesamzaadjes

Vrijdag

6 pittabroodjes
250g lamsgehakt
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
150g feta (Dodoni)
½ tl gemalen komijn
½ tl gedroogde peterselie
½ citroen
verse munt
½ rode ui
kalamata olijven zonder pit (AH)

Weekend

200g havermout
½ tl kaneel
¼ tl zout
½ tl vanille extract
100g maple syrup
75g Cranberrykaneel pindakaas van Mister Kitchen
75g hazelnoten
50g sesamzaadjes
50g zonnebloempitten
100g gedroogde cranberries

 

Gepubliceerd op 6 september 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!