5 jaar Smulpaapje5 jaar smulpaapje_tweets.jpg

Hoe het begon

Dit waren die tweets. Omdat ik lekker uit eten wilde met mijn toen 1,5 jaar oude dochter en niet overgeleverd wilde zijn aan kindermenu’s. Dat was alles. En wat is er belachelijk veel gebeurd sinds die tijd. Want dat het artikel in het AD zoveel aandacht kreeg van verschillende media was nog maar pas begin. Het échte werk moest nog gebeuren.

AD start Smulpaapje.jpg

Van ieniminie website, zonder plan, naar crowdfunding voor een échte website met een database voor alle restaurants. Want die ging ik pro-actief verzamelen. Waar eet je nou écht lekker met kinderen, zonder dat je hoeft te vervallen in een standaard kindermenu. Er bleken veel meer opties dan ik dacht, alleen die kon je nooit vinden. Nu dus wel. Verzameld op Smulpaapje.

Van Tweet tot kookboek

Als je, zoals ik, je eten wel eens online zet dan krijg je daar vragen over. Die kreeg ik vooral ten aanzien van het mee eten van ons meisje. Of ik dat recept dan wilde delen? Tuurlijk. Af en toe, als het me uitkwam. Met foto’s die te dramatisch slecht voor woorden zijn, als je er nu op terugkijkt 😉 Het was het begin van Smulpaapje Kookt. Inmiddels staan er bijna 700 recepten op Smulpaapje!

Wat eten we vandaag?

Ook met die recepten delen ging het al gauw sneller dan ik voor mogelijk had gehouden. Ik ging ook weekmenu’s delen. Die vielen in de smaak én op. Want een uitgever (Unieboek-Spectrum) bleek geïnteresseerd om met dat concept een boek te maken. Dat werd ‘Wat eten we vandaag?’, waar inmiddels de 2e druk van in de winkel ligt. En waar ik, nog steeds, zo ongelofelijk trots op ben!

Drie banen tegelijk

In de tussentijd werkte ik nog steeds als social media en communicatie-adviseur. Inmiddels wel nog maar 3 dagen, in plaats van de 4 in de begintijd van Smulpaapje. Maar ik schreef ook 2 jaar lang iedere week voor Vrouw.nl én ik deed Smulpaapje er nog steeds bij. Regelmatig vraag ik me af hoe ik die ballen allemaal hoog heb gehouden. Want het was best veel. Er waren meer dagen die om 5u ’s ochtends starten dan ik me inmiddels nog kan herinneren 😉

Zo veel mijlpalen

Er is in die 5 jaar zo veel gebeurd dat als mijlpaal beschouwd kan worden. Mijn boek hoort dat zeker bij. Maar ook de Sterrenkidslunch die ik met Francesca Kookt samen georganiseerd heb, en die zoveel media aandacht kreeg.

En wat dacht je van alle geweldige restaurants die ik – vaak ook samen met mijn dochter – mocht uitproberen. De interviews met chefs en BN’ers over hun eetopvoeding. En niet in de laatste plaats de discussie over eten voor en met kinderen, die meer en meer gevoerd werd. En het gevoel dat ik daar met Smulpaapje, al is het maar een beetje, aan kan bijdragen.

Fulltime Smulpaapje

Dan breekt, veel sneller dan verwacht, het moment aan om te kijken of het mogelijk is om me 100% op Smulpaapje te storten. Want het erbij blijven doen kan, maar wil ik écht iets bereiken met Smulpaapje en eten voor kinderen nóg beter op de kaart zetten dan vraagt dat de volle focus.

In maart 2016 zet ik die stap. Doordat ik sinds eind 2015 met een managementbureau samenwerk kán dat ook. Zo gaaf!

5 jaar Smulpaapje

En dus zijn we nu beland bij het eerste lustrum. Vijf jaar Smulpaapje. En voor mijn gevoel zijn we pas net begonnen. Er zijn nog zoveel plannen. We gaan nog super veel leuke samenwerkingen doen (daarover binnenkort meer) én we gaan 5 jaar Smulpaapje heel hard vieren!

Feest op Smulpaapje

Want 5 jaar Smulpaapje is wat mij betreft meer dan reden genoeg voor een heel jaar lang feest. Er zijn toffe toffe prijzen te winnen, die onder meer ter beschikking worden gesteld door Barefoot, Le Creuset, Ella’s Kitchen, Restaurant Cadeaukaart, Foodelicious, Moyee Coffee, Tony’s Chocolonely, Farm Brothers en nog vele anderen.

Maar we gaan ook een aantal gave events organiseren, waarbij jij super gave workshops samen met mij kunt doen. Iets met chocola. En iets met koekjes. Mmmmmmmm!

Smulpaapje pop up restaurant

Of wat dacht je hier van; heb je altijd al een keertje bij me willen eten? Dat kan óók!. Want van maandag 8 mei tot en met zondag 14 mei is er een week lang een Smulpaapje pop up restaurant, bij de Stadskantine in Amsterdam. Hoe cool?! Ik vertel je er tegen die tijd alles over!

Kortom, reden genoeg om komende tijd Smulpaapje nauwlettend in de gaten te houden.

Dank je wel

Smulpaapje bestaat bij de gratie van heel veel meer mensen dan ik alleen. Tuurlijk ben ik Smulpaapje. Maar ik realiseer me met grote regelmaat dat Smulpaapje – en ik! –  dit feestje niet zouden kunnen vieren zonder jullie, mijn lezers. Ieder jaar zijn jullie er met meer. Reageren jullie enthousiast op mijn artikelen, recepten, weekmenu’s. Kopen jullie Wat eten we vandaag? en groeit de community op Facebook. Van uit mijn tenen dank je wel daar voor!

Maar er zijn meer mensen zonder wie ik niet zou kunnen doen wat ik nu doe, en met het risico dat ik mensen vergeet toch even een ‘shout out’ naar een aantal in het bijzonder.

Smulpaapje 5 jaar - toen en nu web2.jpg

Mijn eigen Smulpaapje(s)

Mijn gezin. Mijn meisje, dat is meegegroeid met Smulpaapje. Van 1,5jarige dreumes tot de mondige 6,5jarige die ze nu is. Die nog altijd hét proefkonijn is voor alles wat ik maak aan receptuur. Die (bijna) alles proeft wat ik maak. Eigenlijk is zij ’the original Smulpaapje’. Zonder haar was er geen Smulpaapje. Zo simpel is het. Maar ook mijn lieve vent, die me in alles steunt wat ik met Smulpaapje onderneem. Zijn rotsvaste vertrouwen in mij is menig keer al reden geweest dat ik iets tóch gedaan heb…

The Cooking Resolution

Dank je wel ook Ton, mijn manager. Mijn comfort zone is voor jou werkelijk nooít een belemmering. Eerder een uitdaging. Ik groei, als mens én als ondernemer, mede ook door jou. Jouw creativiteit en geloof in Smulpaapje betekenen oneindig veel voor me.

Met het risico dat ik mensen vergeet…

Dan zijn er nog de PR bureaus met wie ik samenwerk, de opdrachtgevers voor wie ik heb mogen werken en nog ga werken, de restaurants die snappen dat kleine gasten ook belangrijk zijn, de uitgever van mijn eerste boek, de mensen bij Vrouw.nl, Rinze Vegelien die mij áltijd te gek op de foto krijgt, mijn (schoon)ouders, mijn vrienden en iedereen die op zijn/haar manier heeft geholpen mij én Smulpaapje te laten groeien. Vanuit de grond van mijn hart, dank je wel!

Deel jouw herinnering aan Smulpaapje

Heb jij leuke herinneringen aan de afgelopen 5 jaar Smulpaapje, wil je die dan met mij delen? Dat mag op de Facebookpagina, of op Twitter/Instagram met de hashtag #5jaarSmulpaapje.

banana peanutbutter cheesecake_Smulpaapje

TAART!

En dan is het nu tijd om de feestelijkheden af te trappen. In stijl. Met taart & bubbels. Kijk maar gauw hier én hier!

Gepubliceerd op 9 februari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.