200 jaar Johnnie WalkerHet whiskymerk Johnnie Walker bestaat dit jaar 200 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere documentaire; The Man Who Walked around the World.

Iedereen ter wereld heeft wel van Johnnie Walker gehoord. Het whiskymerk met het wandelende mannetje op de fles. Het was de eerste whisky die ik 20 jaar geleden dronk. Toen nog door cola (i know…)

Het was ook de whisky die ik – ook al weer wat jaren geleden – in het Conservatoriumhotel in Amsterdam puur leerde drinken tijdens een speciaal Blue Label event. Een van de paradepaardjes van Johnnie Walker.

En vorig jaar nog mocht ik een aantal prachtige Blue Labels proeven tijdens een tasting in The White Room.

Blue Label Johnnie Walker 200 years

200 jaar Johnnie Walker

Om het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker te vieren is er nu een documentaire gemaakt door Emmy- en drievoudige Bafta-winnend regisseur Anthony Wonke.

Wist jij bijvoorbeeld dat Johnnie Walker eigenlijk voor het eerst gemaakt werd in een kruidenierswinkel in 1820?! Wie had toen kunnen bedenken dat het 200 jaar later nog steeds zo’n sterk merk is.

The Man Who walked around the World

De documentaire, met de titel The Man Who walked around the World,  gaat over de opkomst van het merk Johnnie Walker. Het strekt van de rol in enkele van de opmerkelijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis tot de vereeuwiging op het scherm door Hollywoodfilmmakers. Maar ook het bezongen worden van het merk door sterren en het gevierd worden door romanschrijvers. Want zoals ik al zei, wie kent Johnnie Walker nou niet.

Hieronder zie je trouwens een trailer van die Johnnie Walker documentaire, waarin ook behoorlijk wat celebrities aan het woord komen.

De hele documentaire wordt vanaf 12 november uitgezonden op alle merken en diensten van het portfolio van Discovery. Komend jaar zal op meerdere manieren het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker gevierd worden.

Gepubliceerd op 5 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
27 mei 2022
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
26 mei 2022
Susan Callantsoog
 
Verrassend Callantsoog

Wat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.