200 jaar Johnnie WalkerHet whiskymerk Johnnie Walker bestaat dit jaar 200 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere documentaire; The Man Who Walked around the World.

Iedereen ter wereld heeft wel van Johnnie Walker gehoord. Het whiskymerk met het wandelende mannetje op de fles. Het was de eerste whisky die ik 20 jaar geleden dronk. Toen nog door cola (i know…)

Het was ook de whisky die ik – ook al weer wat jaren geleden – in het Conservatoriumhotel in Amsterdam puur leerde drinken tijdens een speciaal Blue Label event. Een van de paradepaardjes van Johnnie Walker.

En vorig jaar nog mocht ik een aantal prachtige Blue Labels proeven tijdens een tasting in The White Room.

Blue Label Johnnie Walker 200 years

200 jaar Johnnie Walker

Om het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker te vieren is er nu een documentaire gemaakt door Emmy- en drievoudige Bafta-winnend regisseur Anthony Wonke.

Wist jij bijvoorbeeld dat Johnnie Walker eigenlijk voor het eerst gemaakt werd in een kruidenierswinkel in 1820?! Wie had toen kunnen bedenken dat het 200 jaar later nog steeds zo’n sterk merk is.

The Man Who walked around the World

De documentaire, met de titel The Man Who walked around the World,  gaat over de opkomst van het merk Johnnie Walker. Het strekt van de rol in enkele van de opmerkelijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis tot de vereeuwiging op het scherm door Hollywoodfilmmakers. Maar ook het bezongen worden van het merk door sterren en het gevierd worden door romanschrijvers. Want zoals ik al zei, wie kent Johnnie Walker nou niet.

Hieronder zie je trouwens een trailer van die Johnnie Walker documentaire, waarin ook behoorlijk wat celebrities aan het woord komen.

De hele documentaire wordt vanaf 12 november uitgezonden op alle merken en diensten van het portfolio van Discovery. Komend jaar zal op meerdere manieren het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker gevierd worden.

Gepubliceerd op 5 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 januari 2023
tips voor handbagage
 
Wat neem je mee in je handbagage

Op een lange vlucht wil je een aantal essentiële zaken in je handbagage hebben. Dit is wat ik absoluut in mijn handbagage meeneem!
9 december 2022
cocktail met stoofperen siroop
 
Stoofpeertjes cocktail

Een verrassende winterse cocktail met stoofpeertjes siroop. Denk Glühwein meets Margarita. De ultieme wintercocktail!
30 november 2022
cadeau tiips voor de feestdagen
 
Feestdagen special – beauty & lifestyle

Met de feestdagen op komst zet ik een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Wie weet zit er iets voor je tussen voor de komende […]
11 november 2022
de waag leiden
 
11x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 11 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
21 oktober 2022
wintercocktails
 
Wintercocktails

Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!