200 jaar Johnnie WalkerHet whiskymerk Johnnie Walker bestaat dit jaar 200 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere documentaire; The Man Who Walked around the World.

Iedereen ter wereld heeft wel van Johnnie Walker gehoord. Het whiskymerk met het wandelende mannetje op de fles. Het was de eerste whisky die ik 20 jaar geleden dronk. Toen nog door cola (i know…)

Het was ook de whisky die ik – ook al weer wat jaren geleden – in het Conservatoriumhotel in Amsterdam puur leerde drinken tijdens een speciaal Blue Label event. Een van de paradepaardjes van Johnnie Walker.

En vorig jaar nog mocht ik een aantal prachtige Blue Labels proeven tijdens een tasting in The White Room.

Blue Label Johnnie Walker 200 years

200 jaar Johnnie Walker

Om het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker te vieren is er nu een documentaire gemaakt door Emmy- en drievoudige Bafta-winnend regisseur Anthony Wonke.

Wist jij bijvoorbeeld dat Johnnie Walker eigenlijk voor het eerst gemaakt werd in een kruidenierswinkel in 1820?! Wie had toen kunnen bedenken dat het 200 jaar later nog steeds zo’n sterk merk is.

The Man Who walked around the World

De documentaire, met de titel The Man Who walked around the World,  gaat over de opkomst van het merk Johnnie Walker. Het strekt van de rol in enkele van de opmerkelijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis tot de vereeuwiging op het scherm door Hollywoodfilmmakers. Maar ook het bezongen worden van het merk door sterren en het gevierd worden door romanschrijvers. Want zoals ik al zei, wie kent Johnnie Walker nou niet.

Hieronder zie je trouwens een trailer van die Johnnie Walker documentaire, waarin ook behoorlijk wat celebrities aan het woord komen.

De hele documentaire wordt vanaf 12 november uitgezonden op alle merken en diensten van het portfolio van Discovery. Komend jaar zal op meerdere manieren het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker gevierd worden.

Gepubliceerd op 5 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.