200 jaar Johnnie WalkerHet whiskymerk Johnnie Walker bestaat dit jaar 200 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere documentaire; The Man Who Walked around the World.

Iedereen ter wereld heeft wel van Johnnie Walker gehoord. Het whiskymerk met het wandelende mannetje op de fles. Het was de eerste whisky die ik 20 jaar geleden dronk. Toen nog door cola (i know…)

Het was ook de whisky die ik – ook al weer wat jaren geleden – in het Conservatoriumhotel in Amsterdam puur leerde drinken tijdens een speciaal Blue Label event. Een van de paradepaardjes van Johnnie Walker.

En vorig jaar nog mocht ik een aantal prachtige Blue Labels proeven tijdens een tasting in The White Room.

Blue Label Johnnie Walker 200 years

200 jaar Johnnie Walker

Om het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker te vieren is er nu een documentaire gemaakt door Emmy- en drievoudige Bafta-winnend regisseur Anthony Wonke.

Wist jij bijvoorbeeld dat Johnnie Walker eigenlijk voor het eerst gemaakt werd in een kruidenierswinkel in 1820?! Wie had toen kunnen bedenken dat het 200 jaar later nog steeds zo’n sterk merk is.

The Man Who walked around the World

De documentaire, met de titel The Man Who walked around the World,  gaat over de opkomst van het merk Johnnie Walker. Het strekt van de rol in enkele van de opmerkelijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis tot de vereeuwiging op het scherm door Hollywoodfilmmakers. Maar ook het bezongen worden van het merk door sterren en het gevierd worden door romanschrijvers. Want zoals ik al zei, wie kent Johnnie Walker nou niet.

Hieronder zie je trouwens een trailer van die Johnnie Walker documentaire, waarin ook behoorlijk wat celebrities aan het woord komen.

De hele documentaire wordt vanaf 12 november uitgezonden op alle merken en diensten van het portfolio van Discovery. Komend jaar zal op meerdere manieren het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker gevierd worden.

Gepubliceerd op 5 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee
28 juli 2022
espresso tonic
 
Espresso tonic

Move over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo'n lekkere espresso tonic maakt.
26 juli 2022
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!