200 jaar Johnnie WalkerHet whiskymerk Johnnie Walker bestaat dit jaar 200 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere documentaire; The Man Who Walked around the World.

Iedereen ter wereld heeft wel van Johnnie Walker gehoord. Het whiskymerk met het wandelende mannetje op de fles. Het was de eerste whisky die ik 20 jaar geleden dronk. Toen nog door cola (i know…)

Het was ook de whisky die ik – ook al weer wat jaren geleden – in het Conservatoriumhotel in Amsterdam puur leerde drinken tijdens een speciaal Blue Label event. Een van de paradepaardjes van Johnnie Walker.

En vorig jaar nog mocht ik een aantal prachtige Blue Labels proeven tijdens een tasting in The White Room.

Blue Label Johnnie Walker 200 years

200 jaar Johnnie Walker

Om het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker te vieren is er nu een documentaire gemaakt door Emmy- en drievoudige Bafta-winnend regisseur Anthony Wonke.

Wist jij bijvoorbeeld dat Johnnie Walker eigenlijk voor het eerst gemaakt werd in een kruidenierswinkel in 1820?! Wie had toen kunnen bedenken dat het 200 jaar later nog steeds zo’n sterk merk is.

The Man Who walked around the World

De documentaire, met de titel The Man Who walked around the World,  gaat over de opkomst van het merk Johnnie Walker. Het strekt van de rol in enkele van de opmerkelijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis tot de vereeuwiging op het scherm door Hollywoodfilmmakers. Maar ook het bezongen worden van het merk door sterren en het gevierd worden door romanschrijvers. Want zoals ik al zei, wie kent Johnnie Walker nou niet.

Hieronder zie je trouwens een trailer van die Johnnie Walker documentaire, waarin ook behoorlijk wat celebrities aan het woord komen.

De hele documentaire wordt vanaf 12 november uitgezonden op alle merken en diensten van het portfolio van Discovery. Komend jaar zal op meerdere manieren het 200 jarig bestaan van Johnnie Walker gevierd worden.

Gepubliceerd op 5 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.