Johnnie Walker Blue LabelOntdek de Johnnie Walker Blue Label Bothy in Bar The Tailor  in Amsterdam. Voor ik je uitleg wat in hemelsnaam een Bothy is vertel ik je eerst iets over mijn eerste ervaring met whisky. Want mijn lief is een groot whisky liefhebber.
Ik vond het eigenlijk altijd maar vooral véél te sterk en niet te drinken spul. Tot ik een aantal jaren geleden werd uitgenodigd bij Johnnie Walker Blue Label en leerde hoe je whisky drinkt.
Door eerst je mond te koelen met ijswater en pas daarna een slokje whisky te drinken. Een totaal andere ervaring van whisky drinken. En hoewel ik Johnnie Walker red label redelijk wat keren door mijn cola gemikt heb ik mijn jongere jaren, was dit een veel zachtere en lekkerdere variant, om zo puur te drinken.

Johnnie Walker Blue Label

Fastforward naar de bar van het Krasnapolsky in Amsterdam, op een regenachtige donderdagavond in 2019. We zijn uitgenodigd voor een belevenis in de Johnnie Walker Blue Label Bothy.

Een Bothy is het Schotse woord voor zeldzame, afgelegen hutten die te vinden zijn in de onstuimige ‘Highlands’ en die gebruikt worden door wandelende avonturiers om ‘s avonds warmte en onderdak te zoeken. Het idee is om gasten gewoon in Amsterdam een soortelijke ervaring te bieden en mee te nemen naar deze idyllische plek om na hun binnenkomst als vreemden, de Bothy weer uit te lopen als vrienden.

Johnnie Walker & food pairing in The White Room

Tijdens de avond kun je op verschillende manieren een zeldzame whisky van Johnnie Walker proeven, die bestaat uit een collectie van 30 opererende distilleerderijen en een aantal distilleerderijen die reeds gesloten zijn. De combinatie van deze graan en malt whiskies vormen een van ’s werelds meest bekende en exclusieve blended whisky: Johnnie Walker Blue Label.

De vier uithoeken van Schotland – the West Coast and Islands, the Highlands, Speyside en the Lowlands – proef je terug in elke cocktail en tasting die wordt gepresenteerd. De getalenteerde en lieve James Chaib, beste bartender van Nederland 2019, heeft speciaal voor de Bothy experience de cocktails samengesteld en Randy Karman, chef de cuisine van The White Room, heeft samen met zijn team de food pairing verzorgd.  De combinatie van de twee is ongekend lekker.

Wil je, net als ik, deze bijzondere Bothy Experience zelf meemaken, dan kan dat tot en met 20 december 2019! Reserveren is niet nodig, maar kan wel door een e-mail te sturen aan fbreservations.nhcollectionkrasnapolsky@nh-hotels.com.  Voor €25 bestel je een cocktail met een pairing bite, een vier-gangen tasting menu met cocktail pairing kost €52. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Gepubliceerd op 30 november 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!