Johnnie Walker Blue LabelOntdek de Johnnie Walker Blue Label Bothy in Bar The Tailor  in Amsterdam. Voor ik je uitleg wat in hemelsnaam een Bothy is vertel ik je eerst iets over mijn eerste ervaring met whisky. Want mijn lief is een groot whisky liefhebber.
Ik vond het eigenlijk altijd maar vooral véél te sterk en niet te drinken spul. Tot ik een aantal jaren geleden werd uitgenodigd bij Johnnie Walker Blue Label en leerde hoe je whisky drinkt.
Door eerst je mond te koelen met ijswater en pas daarna een slokje whisky te drinken. Een totaal andere ervaring van whisky drinken. En hoewel ik Johnnie Walker red label redelijk wat keren door mijn cola gemikt heb ik mijn jongere jaren, was dit een veel zachtere en lekkerdere variant, om zo puur te drinken.

Johnnie Walker Blue Label

Fastforward naar de bar van het Krasnapolsky in Amsterdam, op een regenachtige donderdagavond in 2019. We zijn uitgenodigd voor een belevenis in de Johnnie Walker Blue Label Bothy.

Een Bothy is het Schotse woord voor zeldzame, afgelegen hutten die te vinden zijn in de onstuimige ‘Highlands’ en die gebruikt worden door wandelende avonturiers om ‘s avonds warmte en onderdak te zoeken. Het idee is om gasten gewoon in Amsterdam een soortelijke ervaring te bieden en mee te nemen naar deze idyllische plek om na hun binnenkomst als vreemden, de Bothy weer uit te lopen als vrienden.

Johnnie Walker & food pairing in The White Room

Tijdens de avond kun je op verschillende manieren een zeldzame whisky van Johnnie Walker proeven, die bestaat uit een collectie van 30 opererende distilleerderijen en een aantal distilleerderijen die reeds gesloten zijn. De combinatie van deze graan en malt whiskies vormen een van ’s werelds meest bekende en exclusieve blended whisky: Johnnie Walker Blue Label.

De vier uithoeken van Schotland – the West Coast and Islands, the Highlands, Speyside en the Lowlands – proef je terug in elke cocktail en tasting die wordt gepresenteerd. De getalenteerde en lieve James Chaib, beste bartender van Nederland 2019, heeft speciaal voor de Bothy experience de cocktails samengesteld en Randy Karman, chef de cuisine van The White Room, heeft samen met zijn team de food pairing verzorgd.  De combinatie van de twee is ongekend lekker.

Wil je, net als ik, deze bijzondere Bothy Experience zelf meemaken, dan kan dat tot en met 20 december 2019! Reserveren is niet nodig, maar kan wel door een e-mail te sturen aan fbreservations.nhcollectionkrasnapolsky@nh-hotels.com.  Voor €25 bestel je een cocktail met een pairing bite, een vier-gangen tasting menu met cocktail pairing kost €52. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Gepubliceerd op 30 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!