Johnnie Walker Blue LabelOntdek de Johnnie Walker Blue Label Bothy in Bar The Tailor  in Amsterdam. Voor ik je uitleg wat in hemelsnaam een Bothy is vertel ik je eerst iets over mijn eerste ervaring met whisky. Want mijn lief is een groot whisky liefhebber.
Ik vond het eigenlijk altijd maar vooral véél te sterk en niet te drinken spul. Tot ik een aantal jaren geleden werd uitgenodigd bij Johnnie Walker Blue Label en leerde hoe je whisky drinkt.
Door eerst je mond te koelen met ijswater en pas daarna een slokje whisky te drinken. Een totaal andere ervaring van whisky drinken. En hoewel ik Johnnie Walker red label redelijk wat keren door mijn cola gemikt heb ik mijn jongere jaren, was dit een veel zachtere en lekkerdere variant, om zo puur te drinken.

Johnnie Walker Blue Label

Fastforward naar de bar van het Krasnapolsky in Amsterdam, op een regenachtige donderdagavond in 2019. We zijn uitgenodigd voor een belevenis in de Johnnie Walker Blue Label Bothy.

Een Bothy is het Schotse woord voor zeldzame, afgelegen hutten die te vinden zijn in de onstuimige ‘Highlands’ en die gebruikt worden door wandelende avonturiers om ‘s avonds warmte en onderdak te zoeken. Het idee is om gasten gewoon in Amsterdam een soortelijke ervaring te bieden en mee te nemen naar deze idyllische plek om na hun binnenkomst als vreemden, de Bothy weer uit te lopen als vrienden.

Johnnie Walker & food pairing in The White Room

Tijdens de avond kun je op verschillende manieren een zeldzame whisky van Johnnie Walker proeven, die bestaat uit een collectie van 30 opererende distilleerderijen en een aantal distilleerderijen die reeds gesloten zijn. De combinatie van deze graan en malt whiskies vormen een van ’s werelds meest bekende en exclusieve blended whisky: Johnnie Walker Blue Label.

De vier uithoeken van Schotland – the West Coast and Islands, the Highlands, Speyside en the Lowlands – proef je terug in elke cocktail en tasting die wordt gepresenteerd. De getalenteerde en lieve James Chaib, beste bartender van Nederland 2019, heeft speciaal voor de Bothy experience de cocktails samengesteld en Randy Karman, chef de cuisine van The White Room, heeft samen met zijn team de food pairing verzorgd.  De combinatie van de twee is ongekend lekker.

Wil je, net als ik, deze bijzondere Bothy Experience zelf meemaken, dan kan dat tot en met 20 december 2019! Reserveren is niet nodig, maar kan wel door een e-mail te sturen aan fbreservations.nhcollectionkrasnapolsky@nh-hotels.com.  Voor €25 bestel je een cocktail met een pairing bite, een vier-gangen tasting menu met cocktail pairing kost €52. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Gepubliceerd op 30 november 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.