Johnnie Walker Blue LabelOntdek de Johnnie Walker Blue Label Bothy in Bar The Tailor  in Amsterdam. Voor ik je uitleg wat in hemelsnaam een Bothy is vertel ik je eerst iets over mijn eerste ervaring met whisky. Want mijn lief is een groot whisky liefhebber.
Ik vond het eigenlijk altijd maar vooral véél te sterk en niet te drinken spul. Tot ik een aantal jaren geleden werd uitgenodigd bij Johnnie Walker Blue Label en leerde hoe je whisky drinkt.
Door eerst je mond te koelen met ijswater en pas daarna een slokje whisky te drinken. Een totaal andere ervaring van whisky drinken. En hoewel ik Johnnie Walker red label redelijk wat keren door mijn cola gemikt heb ik mijn jongere jaren, was dit een veel zachtere en lekkerdere variant, om zo puur te drinken.

Johnnie Walker Blue Label

Fastforward naar de bar van het Krasnapolsky in Amsterdam, op een regenachtige donderdagavond in 2019. We zijn uitgenodigd voor een belevenis in de Johnnie Walker Blue Label Bothy.

Een Bothy is het Schotse woord voor zeldzame, afgelegen hutten die te vinden zijn in de onstuimige ‘Highlands’ en die gebruikt worden door wandelende avonturiers om ‘s avonds warmte en onderdak te zoeken. Het idee is om gasten gewoon in Amsterdam een soortelijke ervaring te bieden en mee te nemen naar deze idyllische plek om na hun binnenkomst als vreemden, de Bothy weer uit te lopen als vrienden.

Johnnie Walker & food pairing in The White Room

Tijdens de avond kun je op verschillende manieren een zeldzame whisky van Johnnie Walker proeven, die bestaat uit een collectie van 30 opererende distilleerderijen en een aantal distilleerderijen die reeds gesloten zijn. De combinatie van deze graan en malt whiskies vormen een van ’s werelds meest bekende en exclusieve blended whisky: Johnnie Walker Blue Label.

De vier uithoeken van Schotland – the West Coast and Islands, the Highlands, Speyside en the Lowlands – proef je terug in elke cocktail en tasting die wordt gepresenteerd. De getalenteerde en lieve James Chaib, beste bartender van Nederland 2019, heeft speciaal voor de Bothy experience de cocktails samengesteld en Randy Karman, chef de cuisine van The White Room, heeft samen met zijn team de food pairing verzorgd.  De combinatie van de twee is ongekend lekker.

Wil je, net als ik, deze bijzondere Bothy Experience zelf meemaken, dan kan dat tot en met 20 december 2019! Reserveren is niet nodig, maar kan wel door een e-mail te sturen aan fbreservations.nhcollectionkrasnapolsky@nh-hotels.com.  Voor €25 bestel je een cocktail met een pairing bite, een vier-gangen tasting menu met cocktail pairing kost €52. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Gepubliceerd op 30 november 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
22 september 2022
Susan Aretz
 
Midlife crisis of gewoon terugkijken

Ik vier mijn 50e verjaardag. Je kunt om minder redenen een midlife crisis krijgen 😉 Maar is het niet gewoon tijd om even terug te kijken.
22 september 2022
 
Win een setje Molton Brown

Dat Molton Brown een van mijn lievelings is is geen geheim. Super tof dus dat ik een setje van hun nieuwe geurlijn mag weggeven! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
 
Win Mezcla van Ixta Belfrage

Wil je dolgraag koken uit Mezcla, dan is dit je kans om een exemplaar te winnen van het boek van Ixta Belfrage! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
Mezcla Ixta Belfrage
 
Mezcla van Ixta Belfrage

Ixta Belfrage is een protogé van Ottolenghi, maar wel eentje met een geheel eigen visie op eten. Dat zie je duidelijk terug in Mezcla, haar eerste soloboek.
17 september 2022
tahin esther review
 
Tahin van Esther Erwteman

Waarom je Tahin van Esther Erwteman wil hebben vertel ik je, maar ook waarom je dat eigenlijk niet wil. Want er zit één groot nadeel aan dit boek…
16 september 2022
Susan Aretz BBQ
 
Winnaar BBQ wedstrijd

De BBQ wedstrijd was ongelofelijk spannend! Drie verschillende gerechten. Drie barbecue liefhebbers. De winnaar maak ik nú bekend…