Zwitserse röstischotel



SAMENWERKING – Gisteravond werd het kookboek “Van Boerenkool tot Boeuf Bourguignon” van Aviko gelanceerd, onder andere met recepten van Belgische chef Wim Ballieu. Niet alleen mocht ik daar bij zijn, ik mag ook nog eens een superlekker recept uit dat boek delen dat je overigens vanaf vandaag gratis (!) kunt aanvragen via Jouw Kookweek.

Ik koos voor de Zwitserse röstischotel, omdat je lekker veel groente door de rösti heen kunt doen. Het resultaat; een heerlijke Zwitserse maaltijd met rösti en een klein beetje Nederland erdoor. Raad jij wat het Nederlandse ingrediënt was?

Aviko rostischotel Smulpaapje

Dit heb je nodig voor vier grote eters

1 zak Aviko rösti original, ontdooid
2el olijfolie
200g prei, in dunne ringen gesneden (goed gewassen/uitgelekt)
150 boerenkool, fijn gesneden
1 gele paprika, in kleine blokjes
3 eieren
50g bloem
200g geraspte Emmenthaler kaas
150g rauwe ham, (naar keuze) fijngesneden (3 plakjes apart houden)
125g zure room
75g halfvolle yoghurt
10g bieslook, fijngesneden
zout & peper

Verder nodig: ovenbestendige koekenpan (of gebruik een ovenschotel) – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Zo maak je de Zwitserse rostischotel

Verhit in een grote (ovenbestendige) koekenpan de olie en bak hierin de prei, paprika en boerenkool 5-7 minuten in aan (zonder bruin te laten worden). Doe de rösti in een grote kom, waar je nog ruimte in over houdt om de rest van de ingrediënten erbij te doen!

Rostischotel met groente

Klop de eieren los. Meng de bloem, kaas en rauwe ham door de rösti. Doe er dan de groenten bij, breng op smaak met zout & peper en meng goed. Giet er dan de losgeklopte eieren bij en meng een laatste keer. Doe alles terug in de koekenpan en druk de rösti goed aan. Heb je geen ovenbestendige pan doe alles dan in een ovenschaal, die je even invet. Bak de röstischotel 45minuten in de voorverwarmde oven.

Frisse yoghurtsaus

Meng de zure room met de yoghurt en doe de helft van de bieslook erbij. Meng en breng op smaak met zout & peper. Zet apart. In het originele recept van Wim worden hiervoor lente-uitjes gebruikt. Ik vind, als je met kinderen die gerecht eet, bieslook iets milder qua smaak.

Aviko rostischotel van Wim Ballieu

Als de röstischotel mooi goudbruin is haal je ‘uit de oven. Snijd de randen iets los en laat 5 minuutjes staan. Garneer met de helft van je sausje en leg de drie laatste plakjes rauwe ham er bovenop, voordat je de röstischotel aansnijdt.

Disclaimer

Dit recept is onderdeel van een betaalde samenwerking met Aviko. Ik heb het recept van Wim Ballieu enigszins aangepast (meer groente/minder vlees en). Het originele recept vind je terug in het kookboek van Aviko (t.w.v. € 24,95) dat vanaf nu gratis aan te vragen is op Jouw Kookweek

Gepubliceerd op 10 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.