Zwitserse röstischotel



SAMENWERKING – Gisteravond werd het kookboek “Van Boerenkool tot Boeuf Bourguignon” van Aviko gelanceerd, onder andere met recepten van Belgische chef Wim Ballieu. Niet alleen mocht ik daar bij zijn, ik mag ook nog eens een superlekker recept uit dat boek delen dat je overigens vanaf vandaag gratis (!) kunt aanvragen via Jouw Kookweek.

Ik koos voor de Zwitserse röstischotel, omdat je lekker veel groente door de rösti heen kunt doen. Het resultaat; een heerlijke Zwitserse maaltijd met rösti en een klein beetje Nederland erdoor. Raad jij wat het Nederlandse ingrediënt was?

Aviko rostischotel Smulpaapje

Dit heb je nodig voor vier grote eters

1 zak Aviko rösti original, ontdooid
2el olijfolie
200g prei, in dunne ringen gesneden (goed gewassen/uitgelekt)
150 boerenkool, fijn gesneden
1 gele paprika, in kleine blokjes
3 eieren
50g bloem
200g geraspte Emmenthaler kaas
150g rauwe ham, (naar keuze) fijngesneden (3 plakjes apart houden)
125g zure room
75g halfvolle yoghurt
10g bieslook, fijngesneden
zout & peper

Verder nodig: ovenbestendige koekenpan (of gebruik een ovenschotel) – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Zo maak je de Zwitserse rostischotel

Verhit in een grote (ovenbestendige) koekenpan de olie en bak hierin de prei, paprika en boerenkool 5-7 minuten in aan (zonder bruin te laten worden). Doe de rösti in een grote kom, waar je nog ruimte in over houdt om de rest van de ingrediënten erbij te doen!

Rostischotel met groente

Klop de eieren los. Meng de bloem, kaas en rauwe ham door de rösti. Doe er dan de groenten bij, breng op smaak met zout & peper en meng goed. Giet er dan de losgeklopte eieren bij en meng een laatste keer. Doe alles terug in de koekenpan en druk de rösti goed aan. Heb je geen ovenbestendige pan doe alles dan in een ovenschaal, die je even invet. Bak de röstischotel 45minuten in de voorverwarmde oven.

Frisse yoghurtsaus

Meng de zure room met de yoghurt en doe de helft van de bieslook erbij. Meng en breng op smaak met zout & peper. Zet apart. In het originele recept van Wim worden hiervoor lente-uitjes gebruikt. Ik vind, als je met kinderen die gerecht eet, bieslook iets milder qua smaak.

Aviko rostischotel van Wim Ballieu

Als de röstischotel mooi goudbruin is haal je ‘uit de oven. Snijd de randen iets los en laat 5 minuutjes staan. Garneer met de helft van je sausje en leg de drie laatste plakjes rauwe ham er bovenop, voordat je de röstischotel aansnijdt.

Disclaimer

Dit recept is onderdeel van een betaalde samenwerking met Aviko. Ik heb het recept van Wim Ballieu enigszins aangepast (meer groente/minder vlees en). Het originele recept vind je terug in het kookboek van Aviko (t.w.v. € 24,95) dat vanaf nu gratis aan te vragen is op Jouw Kookweek

Gepubliceerd op 10 oktober 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.