Zondag van The Holy Kauw Company (review)



Als mensen vinden dat ik druk ben, denk ik altijd aan Arno & Mireille van The Holy Kauw Company van wie ik vermoed dat ze werkelijk nooít stilzitten. Catering, foodconcept ontwikkeling, recepten maken, koken én fotograferen (zo mooi ook altijd) En dan ook nog boeken schrijven.

Want niet alleen verscheen van hun hand dit jaar het inspirerende Limonade (review vind je hier) maar ook dit nieuwste boek, Zondag. En dat is weer net zo’n heerlijk boek. Kijk maar waarom!

zondag holy kaw.jpg

Zondag van The Holy Kauw Company

Zoals ze zelf zeggen, de zondag is dé dag om in de keuken te staan. Ook als je de rest van de week professioneel met eten bezig bent zoals zijn. Tijd om te experimenteren, voorraad te koken voor doordeweeks. Kortom, alle tijd om lekker te koken.

Comfort Food voor de zondag

In het boek wordt bij de recepten niet gelet op calorieën (halleluja!), dat doen ze de rest van de week wel weer (herkenbaar). Volop comfort food gerechten, bedoeld voor een luie zondag met vrienden. En daarnaast ook nog eens de lievelingsrecepten van hun drie kinderen en hun kleinzoon (die heeft echt de tofste grootouders ever!).

Fotografie om jaloers op te worden

De fotografie is huiselijk, warm en jaloersmakend mooi. Trek krijg ik ervan! De receptuur heerlijk gevarieerd en opgedeeld in de zondagochtend, -middag en avond. Of je nu een ontbijtje met granola wil of een anti-katerontbijtje. Je de middag begint met een pizza, gezondere bietensalade of koekjes voor bij de thee wilt. Het staat erin.

De avond is voor gerechten die wat tijd vragen. Want die heb je veelal op zondag. Ik zou zó willen aanschuiven voor de paella. De mosselen van de BBQ is áltijd een goed idee. Net als een stoofpofje of lekkere soep.

Je zondag wordt nu nóg leuker

Met Zondag kan je zondag eigenlijk alleen maar nóg leuker, maar zeker lekkerder worden. Welk moment van de dag je ook in de keuken stapt. Ik maakte de carrotcake, ook omdat ik nog wortels had liggen die op moesten. Mijn hemel wat was die lekker zeg! Het recept vind je vandaag online.

Voor alle andere recepten bestel je gauw het boek online of ga je naar de boekhandel. Zondag – van The Holy Kauw Company – is uitgegeven door Snor en kost € 19,99 (koopje!) Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.