Zondag van The Holy Kauw Company (review)



Als mensen vinden dat ik druk ben, denk ik altijd aan Arno & Mireille van The Holy Kauw Company van wie ik vermoed dat ze werkelijk nooít stilzitten. Catering, foodconcept ontwikkeling, recepten maken, koken én fotograferen (zo mooi ook altijd) En dan ook nog boeken schrijven.

Want niet alleen verscheen van hun hand dit jaar het inspirerende Limonade (review vind je hier) maar ook dit nieuwste boek, Zondag. En dat is weer net zo’n heerlijk boek. Kijk maar waarom!

zondag holy kaw.jpg

Zondag van The Holy Kauw Company

Zoals ze zelf zeggen, de zondag is dé dag om in de keuken te staan. Ook als je de rest van de week professioneel met eten bezig bent zoals zijn. Tijd om te experimenteren, voorraad te koken voor doordeweeks. Kortom, alle tijd om lekker te koken.

Comfort Food voor de zondag

In het boek wordt bij de recepten niet gelet op calorieën (halleluja!), dat doen ze de rest van de week wel weer (herkenbaar). Volop comfort food gerechten, bedoeld voor een luie zondag met vrienden. En daarnaast ook nog eens de lievelingsrecepten van hun drie kinderen en hun kleinzoon (die heeft echt de tofste grootouders ever!).

Fotografie om jaloers op te worden

De fotografie is huiselijk, warm en jaloersmakend mooi. Trek krijg ik ervan! De receptuur heerlijk gevarieerd en opgedeeld in de zondagochtend, -middag en avond. Of je nu een ontbijtje met granola wil of een anti-katerontbijtje. Je de middag begint met een pizza, gezondere bietensalade of koekjes voor bij de thee wilt. Het staat erin.

De avond is voor gerechten die wat tijd vragen. Want die heb je veelal op zondag. Ik zou zó willen aanschuiven voor de paella. De mosselen van de BBQ is áltijd een goed idee. Net als een stoofpofje of lekkere soep.

Je zondag wordt nu nóg leuker

Met Zondag kan je zondag eigenlijk alleen maar nóg leuker, maar zeker lekkerder worden. Welk moment van de dag je ook in de keuken stapt. Ik maakte de carrotcake, ook omdat ik nog wortels had liggen die op moesten. Mijn hemel wat was die lekker zeg! Het recept vind je vandaag online.

Voor alle andere recepten bestel je gauw het boek online of ga je naar de boekhandel. Zondag – van The Holy Kauw Company – is uitgegeven door Snor en kost € 19,99 (koopje!) Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!