Zondag van The Holy Kauw Company (review)



Als mensen vinden dat ik druk ben, denk ik altijd aan Arno & Mireille van The Holy Kauw Company van wie ik vermoed dat ze werkelijk nooít stilzitten. Catering, foodconcept ontwikkeling, recepten maken, koken én fotograferen (zo mooi ook altijd) En dan ook nog boeken schrijven.

Want niet alleen verscheen van hun hand dit jaar het inspirerende Limonade (review vind je hier) maar ook dit nieuwste boek, Zondag. En dat is weer net zo’n heerlijk boek. Kijk maar waarom!

zondag holy kaw.jpg

Zondag van The Holy Kauw Company

Zoals ze zelf zeggen, de zondag is dé dag om in de keuken te staan. Ook als je de rest van de week professioneel met eten bezig bent zoals zijn. Tijd om te experimenteren, voorraad te koken voor doordeweeks. Kortom, alle tijd om lekker te koken.

Comfort Food voor de zondag

In het boek wordt bij de recepten niet gelet op calorieën (halleluja!), dat doen ze de rest van de week wel weer (herkenbaar). Volop comfort food gerechten, bedoeld voor een luie zondag met vrienden. En daarnaast ook nog eens de lievelingsrecepten van hun drie kinderen en hun kleinzoon (die heeft echt de tofste grootouders ever!).

Fotografie om jaloers op te worden

De fotografie is huiselijk, warm en jaloersmakend mooi. Trek krijg ik ervan! De receptuur heerlijk gevarieerd en opgedeeld in de zondagochtend, -middag en avond. Of je nu een ontbijtje met granola wil of een anti-katerontbijtje. Je de middag begint met een pizza, gezondere bietensalade of koekjes voor bij de thee wilt. Het staat erin.

De avond is voor gerechten die wat tijd vragen. Want die heb je veelal op zondag. Ik zou zó willen aanschuiven voor de paella. De mosselen van de BBQ is áltijd een goed idee. Net als een stoofpofje of lekkere soep.

Je zondag wordt nu nóg leuker

Met Zondag kan je zondag eigenlijk alleen maar nóg leuker, maar zeker lekkerder worden. Welk moment van de dag je ook in de keuken stapt. Ik maakte de carrotcake, ook omdat ik nog wortels had liggen die op moesten. Mijn hemel wat was die lekker zeg! Het recept vind je vandaag online.

Voor alle andere recepten bestel je gauw het boek online of ga je naar de boekhandel. Zondag – van The Holy Kauw Company – is uitgegeven door Snor en kost € 19,99 (koopje!) Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.