Zondag van The Holy Kauw Company (review)



Als mensen vinden dat ik druk ben, denk ik altijd aan Arno & Mireille van The Holy Kauw Company van wie ik vermoed dat ze werkelijk nooít stilzitten. Catering, foodconcept ontwikkeling, recepten maken, koken én fotograferen (zo mooi ook altijd) En dan ook nog boeken schrijven.

Want niet alleen verscheen van hun hand dit jaar het inspirerende Limonade (review vind je hier) maar ook dit nieuwste boek, Zondag. En dat is weer net zo’n heerlijk boek. Kijk maar waarom!

zondag holy kaw.jpg

Zondag van The Holy Kauw Company

Zoals ze zelf zeggen, de zondag is dé dag om in de keuken te staan. Ook als je de rest van de week professioneel met eten bezig bent zoals zijn. Tijd om te experimenteren, voorraad te koken voor doordeweeks. Kortom, alle tijd om lekker te koken.

Comfort Food voor de zondag

In het boek wordt bij de recepten niet gelet op calorieën (halleluja!), dat doen ze de rest van de week wel weer (herkenbaar). Volop comfort food gerechten, bedoeld voor een luie zondag met vrienden. En daarnaast ook nog eens de lievelingsrecepten van hun drie kinderen en hun kleinzoon (die heeft echt de tofste grootouders ever!).

Fotografie om jaloers op te worden

De fotografie is huiselijk, warm en jaloersmakend mooi. Trek krijg ik ervan! De receptuur heerlijk gevarieerd en opgedeeld in de zondagochtend, -middag en avond. Of je nu een ontbijtje met granola wil of een anti-katerontbijtje. Je de middag begint met een pizza, gezondere bietensalade of koekjes voor bij de thee wilt. Het staat erin.

De avond is voor gerechten die wat tijd vragen. Want die heb je veelal op zondag. Ik zou zó willen aanschuiven voor de paella. De mosselen van de BBQ is áltijd een goed idee. Net als een stoofpofje of lekkere soep.

Je zondag wordt nu nóg leuker

Met Zondag kan je zondag eigenlijk alleen maar nóg leuker, maar zeker lekkerder worden. Welk moment van de dag je ook in de keuken stapt. Ik maakte de carrotcake, ook omdat ik nog wortels had liggen die op moesten. Mijn hemel wat was die lekker zeg! Het recept vind je vandaag online.

Voor alle andere recepten bestel je gauw het boek online of ga je naar de boekhandel. Zondag – van The Holy Kauw Company – is uitgegeven door Snor en kost € 19,99 (koopje!) Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 31 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.