Zelfgemaakte granola met banaan



De meeste kant & klare granola’s bevatten ongemerkt toch vaak best veel suiker. Zonde om daar je dag mee te beginnen, dus waarom niet gewoon lekker zelf thuis maken? Dat is namelijk makkelijker dan je denkt. Nog geen half uur werk, waar je de rest van de week plezier van hebt!

Deze granola is geïnspireerd op die uit All Day Breakfast. Wil je nog meer keuze? Op Smulpaapje vind je ook al een aantal lekkere varianten voor zelfgemaakte granola.

Banaangranola – voor een pot vol

180g havermout
6el pompoenpitten
½ tl kaneel
2 rijpe bananen
3el golden syrup (of honing)
2el zonnebloemolie
2el amandelschaafsel
65g kokos/mangomix (AH)

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Ontbijtvariatie

Meng de havermout met pompoenpitten en kaneel. Prak de bananen fijn en mix er de golden syrup en zonnebloemolie goed door heen. Dat meng je weer door de havermout, tot alles goed bedekt is. Tot slot de amandel en kokosmix er door. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat. Bak 20-25 minuten in de voorwarmde oven. Schep halverwege even goed door, zodat alles goed kan bakken en goudbruin kleurt.

Zo maak je zelf granola

Door het gebruik van banaan wordt deze granola niet super knapperig. Voordeel is wel dat juist door het gebruik van banaan de hoeveelheid toegevoegde suiker redelijk beperkt blijft. Gebruik ongeveer 3 eetlepels op een bakje halfvolle yoghurt en voeg naar smaak nog wat vers (of diepvries) fruit toe. Prima begin van de dag zo!

Gepubliceerd op 16 januari 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.