Zelfgemaakte granola met banaan



De meeste kant & klare granola’s bevatten ongemerkt toch vaak best veel suiker. Zonde om daar je dag mee te beginnen, dus waarom niet gewoon lekker zelf thuis maken? Dat is namelijk makkelijker dan je denkt. Nog geen half uur werk, waar je de rest van de week plezier van hebt!

Deze granola is geïnspireerd op die uit All Day Breakfast. Wil je nog meer keuze? Op Smulpaapje vind je ook al een aantal lekkere varianten voor zelfgemaakte granola.

Banaangranola – voor een pot vol

180g havermout
6el pompoenpitten
½ tl kaneel
2 rijpe bananen
3el golden syrup (of honing)
2el zonnebloemolie
2el amandelschaafsel
65g kokos/mangomix (AH)

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Ontbijtvariatie

Meng de havermout met pompoenpitten en kaneel. Prak de bananen fijn en mix er de golden syrup en zonnebloemolie goed door heen. Dat meng je weer door de havermout, tot alles goed bedekt is. Tot slot de amandel en kokosmix er door. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat. Bak 20-25 minuten in de voorwarmde oven. Schep halverwege even goed door, zodat alles goed kan bakken en goudbruin kleurt.

Zo maak je zelf granola

Door het gebruik van banaan wordt deze granola niet super knapperig. Voordeel is wel dat juist door het gebruik van banaan de hoeveelheid toegevoegde suiker redelijk beperkt blijft. Gebruik ongeveer 3 eetlepels op een bakje halfvolle yoghurt en voeg naar smaak nog wat vers (of diepvries) fruit toe. Prima begin van de dag zo!

Gepubliceerd op 16 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!