Zelfgemaakte fruitijsjes van kiwi & aardbei



SAMENWERKING – Hartje zomer en niks lekkerder dan zelfgemaakte fruitijsjes in de vriezer. Hoe fijn als die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens zonder suiker (behalve de van nature aanwezige fruitsuiker). De gele kiwi die ik in dit ijsje heb gebruikt is van zichzelf al heerlijk zoet, dus die heeft bijna niks extra’s nodig.

Met slechts twee ingrediënten maak je dus vanaf nu heel gemakkelijk zelf de lekkerste fruitijsjes. Als je daar niet instant heel blij van wordt?!

Zespri SunGold kiwi ijsjes

Voor 3- 6 fruitijsjes met gele kiwi & aardbei

6 Zespri SunGold kiwi’s
250g aardbeien, zonder kroontje
verder nodig: 2 maatbekers, waterijshoudertjes/stokjes & staafmixer
(Hoeveelheid ijsjes die je maakt is afhankelijk van het soort houdertjes dat je gebruikt)

Zo maak je zelf fruitijsjes met Zespri SunGold kiwi & aardbei

Schil de kiwi’s en pureer met de staafmixer in een maatbeker helemaal glad. In een tweede maatbeker gaan de aardbeien, ook die pureer je helemaal fijn. Giet als eerste een laagje kiwi in je waterijshoudertjes, doe de stokjes erin en zet die minimaal 4 uur in de vriezer, zodat ze goed bevroren zijn voor je de laag aardbei erin giet. Haal ze dan uit de vriezer en giet de laag aardbeienpuree er bovenop. Zet nu een nacht in de vriezer, zodat ze door en door bevroren zijn.

Nog sneller is het om een waterijsjesmaker te gebruiken die je ijsjes – nadat de unit vooraf ingevroren is – in een kwartiertje in de houder zelf maakt. Maar mocht je die niet in huis hebben, dan werkt bovenstaande methode ook perfect (al duurt die dan wel iets langer, het resultaat is er niet minder om)

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi. Het is het tweede recept van de in totaal vier kiwirecepten die je de op Smulpaapje zult vinden. Het eerste recept, de granolataartjes met groene kiwi vind je hier.

 

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.