Zelfgemaakte fruitijsjes van kiwi & aardbei



SAMENWERKING – Hartje zomer en niks lekkerder dan zelfgemaakte fruitijsjes in de vriezer. Hoe fijn als die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens zonder suiker (behalve de van nature aanwezige fruitsuiker). De gele kiwi die ik in dit ijsje heb gebruikt is van zichzelf al heerlijk zoet, dus die heeft bijna niks extra’s nodig.

Met slechts twee ingrediënten maak je dus vanaf nu heel gemakkelijk zelf de lekkerste fruitijsjes. Als je daar niet instant heel blij van wordt?!

Zespri SunGold kiwi ijsjes

Voor 3- 6 fruitijsjes met gele kiwi & aardbei

6 Zespri SunGold kiwi’s
250g aardbeien, zonder kroontje
verder nodig: 2 maatbekers, waterijshoudertjes/stokjes & staafmixer
(Hoeveelheid ijsjes die je maakt is afhankelijk van het soort houdertjes dat je gebruikt)

Zo maak je zelf fruitijsjes met Zespri SunGold kiwi & aardbei

Schil de kiwi’s en pureer met de staafmixer in een maatbeker helemaal glad. In een tweede maatbeker gaan de aardbeien, ook die pureer je helemaal fijn. Giet als eerste een laagje kiwi in je waterijshoudertjes, doe de stokjes erin en zet die minimaal 4 uur in de vriezer, zodat ze goed bevroren zijn voor je de laag aardbei erin giet. Haal ze dan uit de vriezer en giet de laag aardbeienpuree er bovenop. Zet nu een nacht in de vriezer, zodat ze door en door bevroren zijn.

Nog sneller is het om een waterijsjesmaker te gebruiken die je ijsjes – nadat de unit vooraf ingevroren is – in een kwartiertje in de houder zelf maakt. Maar mocht je die niet in huis hebben, dan werkt bovenstaande methode ook perfect (al duurt die dan wel iets langer, het resultaat is er niet minder om)

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met Zespri kiwi. Het is het tweede recept van de in totaal vier kiwirecepten die je de op Smulpaapje zult vinden. Het eerste recept, de granolataartjes met groene kiwi vind je hier.

 

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.