Zelf kruidenboter maken



Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!

Dit recept voor kruidenboter kun je overigens ook heel prima met plantaardige boter maken, kies dan wel voor een ongezouten versie.

Kruidenboter kun je met verschillende soorten verse kruiden maken. Traditioneel wordt kruidenboter gemaakt met peterselie, bieslook en knoflook.

Ik heb een andere combinatie gekozen en voeg nog wat citroenrasp toe om het lekker een frisse touch te geven.

Zorg dat je boter op kamertemperatuur is, zodat je de kruiden er makkelijk door heen kunt mengen. Je kunt de kruidenboter tot gebruik natuurlijk prima in de koelkast bewaren.

Haal een half uurtje voor gebruik uit de koelkast, zodat je kruidenboter weer lekker smeerbaar is. Stokbroodje erbij en smullen maar!

Voor een bakje vol

100 gram ongezouten boter
1 el platte peterselie, fijngesneden
1 el dragon, fijngesneden
½ tl knoflookpoeder
1/2 tl zeezout (ik gebruikte fleur de sel)
rasp van ½ (schoongeboende) citroen

verder nodig: lekkerste verse stokbrood

zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Hoe simpel het is om zelf kruidenboter te maken? Super simpel! Als je kunt mengen ben je er al.

Mix de kruiden en citrusrasp door de zachte boter, zodat alles goed gemengd is en klaar is je kruidenboter.

Doe je zelfgemaakte kruidenboter daarna in een mooi bakje en bewaar in de koelkast tot gebruik. Vers stokbrood erbij en je bent er!

Ook héél lekker trouwens om een klontje van je zelfgemaakte kruidenboter op je gebakken biefstukje te doen

Gepubliceerd op 27 juli 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.