Zelf kruidenboter maken
Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
Dit recept voor kruidenboter kun je overigens ook heel prima met plantaardige boter maken, kies dan wel voor een ongezouten versie.
Kruidenboter kun je met verschillende soorten verse kruiden maken. Traditioneel wordt kruidenboter gemaakt met peterselie, bieslook en knoflook.
Ik heb een andere combinatie gekozen en voeg nog wat citroenrasp toe om het lekker een frisse touch te geven.
Zorg dat je boter op kamertemperatuur is, zodat je de kruiden er makkelijk door heen kunt mengen. Je kunt de kruidenboter tot gebruik natuurlijk prima in de koelkast bewaren.
Haal een half uurtje voor gebruik uit de koelkast, zodat je kruidenboter weer lekker smeerbaar is. Stokbroodje erbij en smullen maar!
Voor een bakje vol
100 gram ongezouten boter
1 el platte peterselie, fijngesneden
1 el dragon, fijngesneden
½ tl knoflookpoeder
1/2 tl zeezout (ik gebruikte fleur de sel)
rasp van ½ (schoongeboende) citroen
verder nodig: lekkerste verse stokbrood
Zelf kruidenboter maken
Hoe simpel het is om zelf kruidenboter te maken? Super simpel! Als je kunt mengen ben je er al.
Mix de kruiden en citrusrasp door de zachte boter, zodat alles goed gemengd is en klaar is je kruidenboter.
Doe je zelfgemaakte kruidenboter daarna in een mooi bakje en bewaar in de koelkast tot gebruik. Vers stokbrood erbij en je bent er!
Ook héél lekker trouwens om een klontje van je zelfgemaakte kruidenboter op je gebakken biefstukje te doen
Gepubliceerd op 27 juli 2021