Zelf kruidenboter maken



Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!

Dit recept voor kruidenboter kun je overigens ook heel prima met plantaardige boter maken, kies dan wel voor een ongezouten versie.

Kruidenboter kun je met verschillende soorten verse kruiden maken. Traditioneel wordt kruidenboter gemaakt met peterselie, bieslook en knoflook.

Ik heb een andere combinatie gekozen en voeg nog wat citroenrasp toe om het lekker een frisse touch te geven.

Zorg dat je boter op kamertemperatuur is, zodat je de kruiden er makkelijk door heen kunt mengen. Je kunt de kruidenboter tot gebruik natuurlijk prima in de koelkast bewaren.

Haal een half uurtje voor gebruik uit de koelkast, zodat je kruidenboter weer lekker smeerbaar is. Stokbroodje erbij en smullen maar!

Voor een bakje vol

100 gram ongezouten boter
1 el platte peterselie, fijngesneden
1 el dragon, fijngesneden
½ tl knoflookpoeder
1/2 tl zeezout (ik gebruikte fleur de sel)
rasp van ½ (schoongeboende) citroen

verder nodig: lekkerste verse stokbrood

zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken

Hoe simpel het is om zelf kruidenboter te maken? Super simpel! Als je kunt mengen ben je er al.

Mix de kruiden en citrusrasp door de zachte boter, zodat alles goed gemengd is en klaar is je kruidenboter.

Doe je zelfgemaakte kruidenboter daarna in een mooi bakje en bewaar in de koelkast tot gebruik. Vers stokbrood erbij en je bent er!

Ook héél lekker trouwens om een klontje van je zelfgemaakte kruidenboter op je gebakken biefstukje te doen

Gepubliceerd op 27 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!