Zalmsalade van Debby



Gastrecept – Ook Debby, van Deb’s Bakery & Kitchen, was zo geweldig om mij te helpen deze maand met een gastrecept. En wat voor eentje! Toen ik de foto’s zag kreeg ik accuut zin om ‘m zelf te maken. Jammer dat dat nog steeds niet kan, aangezien de keuken pas over twee weken écht klaar is.

Maar gelukkig kunnen jullie er wel al mee aan de slag. En dat zou ik gewoon lekker dit Paasweekend doen! Geniet ervan.

Ingrediënten voor de zalmsalade

400 gram kruimige aardappels
15 zilveruitjes + extra
8 cocktailaugurken + extra
1 blikje zalm
4 ansjovisfilets
1 tl paprikapoeder
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
1 eetlepel Zaanse mayonaise + extra ter decoratie
1 eetlepel ketchup
1 tl tomatenpuree
Peper en zout naar smaak

Garnering

2 eieren
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
IJsbergsla
Cherrytomaten

Recept voor Debby’s zalmsalade

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan met een een laagje water tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en giet af. Kook ondertussen ook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze.

Hak de zilveruitjes, cocktailaugurken en ansjovis fijn. Prak de aardappels met de rest van de ingrediënten door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel wat ijsbergsla over een schaal en schep hier de salade op. Vorm het met de bolle kant van een lepel tot een vis en garneer met de gerookte zalm, Hollandse garnalen, augurken, zilveruitjes, tomaatjes en eieren.

Serveer de zalmsalade met vers stokbrood en kruidenboter.

Gepubliceerd op 17 april 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.