Zalmsalade van Debby

Gastrecept – Ook Debby, van Deb’s Bakery & Kitchen, was zo geweldig om mij te helpen deze maand met een gastrecept. En wat voor eentje! Toen ik de foto’s zag kreeg ik accuut zin om ‘m zelf te maken. Jammer dat dat nog steeds niet kan, aangezien de keuken pas over twee weken écht klaar is.
Maar gelukkig kunnen jullie er wel al mee aan de slag. En dat zou ik gewoon lekker dit Paasweekend doen! Geniet ervan.
Ingrediënten voor de zalmsalade
400 gram kruimige aardappels
15 zilveruitjes + extra
8 cocktailaugurken + extra
1 blikje zalm
4 ansjovisfilets
1 tl paprikapoeder
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
1 eetlepel Zaanse mayonaise + extra ter decoratie
1 eetlepel ketchup
1 tl tomatenpuree
Peper en zout naar smaak
Garnering
2 eieren
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
IJsbergsla
Cherrytomaten
Recept voor Debby’s zalmsalade
Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan met een een laagje water tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en giet af. Kook ondertussen ook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze.
Hak de zilveruitjes, cocktailaugurken en ansjovis fijn. Prak de aardappels met de rest van de ingrediënten door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel wat ijsbergsla over een schaal en schep hier de salade op. Vorm het met de bolle kant van een lepel tot een vis en garneer met de gerookte zalm, Hollandse garnalen, augurken, zilveruitjes, tomaatjes en eieren.
Serveer de zalmsalade met vers stokbrood en kruidenboter.
Gepubliceerd op 17 april 2019