Zalmsalade van Debby



Gastrecept – Ook Debby, van Deb’s Bakery & Kitchen, was zo geweldig om mij te helpen deze maand met een gastrecept. En wat voor eentje! Toen ik de foto’s zag kreeg ik accuut zin om ‘m zelf te maken. Jammer dat dat nog steeds niet kan, aangezien de keuken pas over twee weken écht klaar is.

Maar gelukkig kunnen jullie er wel al mee aan de slag. En dat zou ik gewoon lekker dit Paasweekend doen! Geniet ervan.

Ingrediënten voor de zalmsalade

400 gram kruimige aardappels
15 zilveruitjes + extra
8 cocktailaugurken + extra
1 blikje zalm
4 ansjovisfilets
1 tl paprikapoeder
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
1 eetlepel Zaanse mayonaise + extra ter decoratie
1 eetlepel ketchup
1 tl tomatenpuree
Peper en zout naar smaak

Garnering

2 eieren
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
IJsbergsla
Cherrytomaten

Recept voor Debby’s zalmsalade

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan met een een laagje water tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en giet af. Kook ondertussen ook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze.

Hak de zilveruitjes, cocktailaugurken en ansjovis fijn. Prak de aardappels met de rest van de ingrediënten door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel wat ijsbergsla over een schaal en schep hier de salade op. Vorm het met de bolle kant van een lepel tot een vis en garneer met de gerookte zalm, Hollandse garnalen, augurken, zilveruitjes, tomaatjes en eieren.

Serveer de zalmsalade met vers stokbrood en kruidenboter.

Gepubliceerd op 17 april 2019


1 reactie

  1. Leendert schreef:

    Ziet er goed uit. Ga hem zeker maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.