Zalmsalade van Debby



Gastrecept – Ook Debby, van Deb’s Bakery & Kitchen, was zo geweldig om mij te helpen deze maand met een gastrecept. En wat voor eentje! Toen ik de foto’s zag kreeg ik accuut zin om ‘m zelf te maken. Jammer dat dat nog steeds niet kan, aangezien de keuken pas over twee weken écht klaar is.

Maar gelukkig kunnen jullie er wel al mee aan de slag. En dat zou ik gewoon lekker dit Paasweekend doen! Geniet ervan.

Ingrediënten voor de zalmsalade

400 gram kruimige aardappels
15 zilveruitjes + extra
8 cocktailaugurken + extra
1 blikje zalm
4 ansjovisfilets
1 tl paprikapoeder
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
1 eetlepel Zaanse mayonaise + extra ter decoratie
1 eetlepel ketchup
1 tl tomatenpuree
Peper en zout naar smaak

Garnering

2 eieren
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
IJsbergsla
Cherrytomaten

Recept voor Debby’s zalmsalade

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan met een een laagje water tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en giet af. Kook ondertussen ook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze.

Hak de zilveruitjes, cocktailaugurken en ansjovis fijn. Prak de aardappels met de rest van de ingrediënten door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel wat ijsbergsla over een schaal en schep hier de salade op. Vorm het met de bolle kant van een lepel tot een vis en garneer met de gerookte zalm, Hollandse garnalen, augurken, zilveruitjes, tomaatjes en eieren.

Serveer de zalmsalade met vers stokbrood en kruidenboter.

Gepubliceerd op 17 april 2019


1 reactie

  1. Leendert schreef:

    Ziet er goed uit. Ga hem zeker maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.