Zalmsalade van Debby



Gastrecept – Ook Debby, van Deb’s Bakery & Kitchen, was zo geweldig om mij te helpen deze maand met een gastrecept. En wat voor eentje! Toen ik de foto’s zag kreeg ik accuut zin om ‘m zelf te maken. Jammer dat dat nog steeds niet kan, aangezien de keuken pas over twee weken écht klaar is.

Maar gelukkig kunnen jullie er wel al mee aan de slag. En dat zou ik gewoon lekker dit Paasweekend doen! Geniet ervan.

Ingrediënten voor de zalmsalade

400 gram kruimige aardappels
15 zilveruitjes + extra
8 cocktailaugurken + extra
1 blikje zalm
4 ansjovisfilets
1 tl paprikapoeder
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
1 eetlepel Zaanse mayonaise + extra ter decoratie
1 eetlepel ketchup
1 tl tomatenpuree
Peper en zout naar smaak

Garnering

2 eieren
100 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen
IJsbergsla
Cherrytomaten

Recept voor Debby’s zalmsalade

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Doe ze in een pan met een een laagje water tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar en giet af. Kook ondertussen ook de eieren hard, spoel ze af met koud water en pel ze.

Hak de zilveruitjes, cocktailaugurken en ansjovis fijn. Prak de aardappels met de rest van de ingrediënten door elkaar en breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel wat ijsbergsla over een schaal en schep hier de salade op. Vorm het met de bolle kant van een lepel tot een vis en garneer met de gerookte zalm, Hollandse garnalen, augurken, zilveruitjes, tomaatjes en eieren.

Serveer de zalmsalade met vers stokbrood en kruidenboter.

Gepubliceerd op 17 april 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus