Za’atar pita chips

Dit is zo’n snack die eigenlijk bij alles wel lekker is. Om hummus mee te dippen. Bij een maaltijdsoep. Of lekker in de lunchtrommel, om mee te nemen naar school of kantoor.
Koop de lekkerste Za’atar die je kunt vinden en bewaar de afgekoelde pita chips, als je ze niet allemaal in één keer op eet, in een luchtdichte trommel. Dan blijven ze nog een week goed!
Voor een ruime hoeveelheid
5 grote pitabroodjes (AH)
3el Za’atar (ik gebruik die van Souq)
½ tl Sumak (ik gebruik die van Souq)
½ tl zout
5el olijfolie
Oven voorverwarmen op 200C – bakplaat met bakpapier. Voor erbij: hummus bowl
Snelle pita chips
Meng de kruiden met de olie. Snijd de ongebakken broodjes door en smeer weerszijde van het broodje in met de kruidenolie. Leg op de bakplaat en bak tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de oven, laat afkoelen en snijd in grove stukken.
Gepubliceerd op 4 april 2018