Yoghurt bananenbrood, volgens de Yoghurt Barn



Een bananenbrood waar geen suiker of boter aan te pas komt, maar die toch vol van smaak is. Als je daar naar op zoek bent, hoef je niet meer verder te zoeken. Want door de rozijnen krijgt deze haar zoetheid, en door yoghurt te gebruiken iets fris.

Makkelijk te maken, en bijna fool proof. Daar houden we van. Ik voegde wel nog het een en ander extra toe aan het originele recept van de Yoghurt Barn om ‘net dat beetje extra smaak te geven.

Voor één bananenbrood

300g rozijnen, geweld in warm water (15-30 minuten)
250g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
2 eieren
250ml halfvolle yoghurt
3 bananen, geprakt

verder nodig: bakblik (30x20cm), bakpapier, oven voorverwarmen op 180C

Suikervrij bananenbrood

Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gember in een kom. In een grote maatbeker gaat de yoghurt. Klop daar de eieren in los en voeg de geprakte banaan toe. Dit mengsel gaat bij de droge ingrediënten. Meng dit goed door elkaar en roer er dan de uitgelekte rozijnen door heen. Doe het beslag in je blik, dat je hebt voorzien van bakpapier.

Bananenbrood met yoghurt

Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven, ongeveer 40-50 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal het bakblik dan uit de oven en laat je bananenbrood op een rooster afkoelen. Omdat ik een vierkant blik gebruik heb ik uiteindelijk vierkantjes gesneden van het bananenbrood.

Vries je bananenbrood in

Gaat niet alles in één keer op, vries het overgebleven bananenbrood dan in. Het blijft zeker nog een paar maanden goed. Doe je dit in delen, dan heb je altijd zelfgebakken lekkers op voorraad. Haal het uit de vriezer, verwarm je oven voor op 150C en bak het dan – bevroren en al – nog een minuut of 10, tot het weer lekker ‘opgepiept’ is.

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!