Yoghurt bananenbrood, volgens de Yoghurt Barn

Een bananenbrood waar geen suiker of boter aan te pas komt, maar die toch vol van smaak is. Als je daar naar op zoek bent, hoef je niet meer verder te zoeken. Want door de rozijnen krijgt deze haar zoetheid, en door yoghurt te gebruiken iets fris.
Makkelijk te maken, en bijna fool proof. Daar houden we van. Ik voegde wel nog het een en ander extra toe aan het originele recept van de Yoghurt Barn om ‘net dat beetje extra smaak te geven.
Voor één bananenbrood
300g rozijnen, geweld in warm water (15-30 minuten)
250g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
2 eieren
250ml halfvolle yoghurt
3 bananen, geprakt
verder nodig: bakblik (30x20cm), bakpapier, oven voorverwarmen op 180C
Suikervrij bananenbrood
Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gember in een kom. In een grote maatbeker gaat de yoghurt. Klop daar de eieren in los en voeg de geprakte banaan toe. Dit mengsel gaat bij de droge ingrediënten. Meng dit goed door elkaar en roer er dan de uitgelekte rozijnen door heen. Doe het beslag in je blik, dat je hebt voorzien van bakpapier.
Bananenbrood met yoghurt
Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven, ongeveer 40-50 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal het bakblik dan uit de oven en laat je bananenbrood op een rooster afkoelen. Omdat ik een vierkant blik gebruik heb ik uiteindelijk vierkantjes gesneden van het bananenbrood.
Vries je bananenbrood in
Gaat niet alles in één keer op, vries het overgebleven bananenbrood dan in. Het blijft zeker nog een paar maanden goed. Doe je dit in delen, dan heb je altijd zelfgebakken lekkers op voorraad. Haal het uit de vriezer, verwarm je oven voor op 150C en bak het dan – bevroren en al – nog een minuut of 10, tot het weer lekker ‘opgepiept’ is.
Gepubliceerd op 24 maart 2017