Yoghurt bananenbrood, volgens de Yoghurt Barn



Een bananenbrood waar geen suiker of boter aan te pas komt, maar die toch vol van smaak is. Als je daar naar op zoek bent, hoef je niet meer verder te zoeken. Want door de rozijnen krijgt deze haar zoetheid, en door yoghurt te gebruiken iets fris.

Makkelijk te maken, en bijna fool proof. Daar houden we van. Ik voegde wel nog het een en ander extra toe aan het originele recept van de Yoghurt Barn om ‘net dat beetje extra smaak te geven.

Voor één bananenbrood

300g rozijnen, geweld in warm water (15-30 minuten)
250g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
2 eieren
250ml halfvolle yoghurt
3 bananen, geprakt

verder nodig: bakblik (30x20cm), bakpapier, oven voorverwarmen op 180C

Suikervrij bananenbrood

Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en gember in een kom. In een grote maatbeker gaat de yoghurt. Klop daar de eieren in los en voeg de geprakte banaan toe. Dit mengsel gaat bij de droge ingrediënten. Meng dit goed door elkaar en roer er dan de uitgelekte rozijnen door heen. Doe het beslag in je blik, dat je hebt voorzien van bakpapier.

Bananenbrood met yoghurt

Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven, ongeveer 40-50 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Haal het bakblik dan uit de oven en laat je bananenbrood op een rooster afkoelen. Omdat ik een vierkant blik gebruik heb ik uiteindelijk vierkantjes gesneden van het bananenbrood.

Vries je bananenbrood in

Gaat niet alles in één keer op, vries het overgebleven bananenbrood dan in. Het blijft zeker nog een paar maanden goed. Doe je dit in delen, dan heb je altijd zelfgebakken lekkers op voorraad. Haal het uit de vriezer, verwarm je oven voor op 150C en bak het dan – bevroren en al – nog een minuut of 10, tot het weer lekker ‘opgepiept’ is.

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels