Yoghurt amarene ijsjes



Yoghurt amarene ijsjes

Het is een van mijn lievelingssmaken qua ijs, yoghurt amarene ijs. Geïnspireerd door de yoghurtijsjes die ik maakte voor het Net5 programma Wat eten we? (mijn aandeel daarin bekijk je hier, vanaf 7.30″) bedacht ik deze versie om thuis zelf te maken

voor zes ijsjes heb je nodig
400g Griekse yoghurt 10% vet
50g kersensap
100g amarene kersen, in stukjes (o.a. bij Lidl)

verder nodig: ijsvormpjes met stokje

Het enige dat je hoeft te doen is de yoghurt te mengen met het sap. Daardoor heen meng je de amarene. Verdeel dit over de zes vormpjes, stokjes erin steken en minstens een nacht in de vriezer zetten.

TIP: Ik spoel de vormpjes dan met warm water en haal alle ijsjes eruit. Die doe ik dan in een vriezerzak, zodat ik niet iedere keer opnieuw de vormpjes onder het warme water hoef te lossen.

Gepubliceerd op 8 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.