Yoghurt amarene ijsjesYoghurt amarene ijsjes

Het is een van mijn lievelingssmaken qua ijs, yoghurt amarene ijs. Geïnspireerd door de yoghurtijsjes die ik maakte voor het Net5 programma Wat eten we? (mijn aandeel daarin bekijk je hier, vanaf 7.30″) bedacht ik deze versie om thuis zelf te maken

voor zes ijsjes heb je nodig
400g Griekse yoghurt 10% vet
50g kersensap
100g amarene kersen, in stukjes (o.a. bij Lidl)

verder nodig: ijsvormpjes met stokje

Het enige dat je hoeft te doen is de yoghurt te mengen met het sap. Daardoor heen meng je de amarene. Verdeel dit over de zes vormpjes, stokjes erin steken en minstens een nacht in de vriezer zetten.

TIP: Ik spoel de vormpjes dan met warm water en haal alle ijsjes eruit. Die doe ik dan in een vriezerzak, zodat ik niet iedere keer opnieuw de vormpjes onder het warme water hoef te lossen.

Gepubliceerd op 8 juni 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.