Yoghurt amarene ijsjes

Yoghurt amarene ijsjes
Het is een van mijn lievelingssmaken qua ijs, yoghurt amarene ijs. Geïnspireerd door de yoghurtijsjes die ik maakte voor het Net5 programma Wat eten we? (mijn aandeel daarin bekijk je hier, vanaf 7.30″) bedacht ik deze versie om thuis zelf te maken
voor zes ijsjes heb je nodig
400g Griekse yoghurt 10% vet
50g kersensap
100g amarene kersen, in stukjes (o.a. bij Lidl)
verder nodig: ijsvormpjes met stokje
Het enige dat je hoeft te doen is de yoghurt te mengen met het sap. Daardoor heen meng je de amarene. Verdeel dit over de zes vormpjes, stokjes erin steken en minstens een nacht in de vriezer zetten.
TIP: Ik spoel de vormpjes dan met warm water en haal alle ijsjes eruit. Die doe ik dan in een vriezerzak, zodat ik niet iedere keer opnieuw de vormpjes onder het warme water hoef te lossen.
Gepubliceerd op 8 juni 2020