Worteltjes van de BBQZo verrassend lekker, deze worteltjes van de BBQ. En zo simpel ook. Als je de BBQ toch aan zet, voor bijvoorbeeld deze wilde zeebaars van de BBQ, dan wil je deze worteltjes voor erbij maken. Verse bospeen, een paar mooie pure smaken erbij, de rooksmaak van de barbecue en je bent er!

Voor 4 personen, als bijgerecht

1bos bospeen, worteltjes schoongemaakt
rasp van 1 citroen
1el clementine olie (via Foodelicious)
zout en peper

Verder nodig: barbecue op 200C (kan overigens ook in de oven)

Worteltjes van de barbecue

De losgemaakte en schoongemaakte bospeen leg je in een hittebestendige ovenschaal en bestrooi je met de citroenrasp, olie, zout en peper. Hussel even goed om en zet dan de schaal op de voorverwarmde barbecue (indirect) Heb je geen clementineolie, meng dan een eetlepel extra vierge olie met sinaasappelrasp.

Worteltjes met citroen van de BBQ

Na een kwartiertje even omscheppen en testen hoever ze al zijn qua gaarheid. Barbecue weer dicht en minstens nog een kwartier laten staan en weer testen. Ik hou van beetgare worteltjes, dus heb ze er daarna afgehaald, maar laat vooral langer staan als je ze gaarder wilt. Serveer met citroenaardappeltjes en wilde zeebaars van de barbecue.

Gepubliceerd op 13 juli 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.