Worteltjes van de BBQ



Zo verrassend lekker, deze worteltjes van de BBQ. En zo simpel ook. Als je de BBQ toch aan zet, voor bijvoorbeeld deze wilde zeebaars van de BBQ, dan wil je deze worteltjes voor erbij maken. Verse bospeen, een paar mooie pure smaken erbij, de rooksmaak van de barbecue en je bent er!

Voor 4 personen, als bijgerecht

1bos bospeen, worteltjes schoongemaakt
rasp van 1 citroen
1el clementine olie (via Foodelicious)
zout en peper

Verder nodig: barbecue op 200C (kan overigens ook in de oven)

Worteltjes van de barbecue

De losgemaakte en schoongemaakte bospeen leg je in een hittebestendige ovenschaal en bestrooi je met de citroenrasp, olie, zout en peper. Hussel even goed om en zet dan de schaal op de voorverwarmde barbecue (indirect) Heb je geen clementineolie, meng dan een eetlepel extra vierge olie met sinaasappelrasp.

Worteltjes met citroen van de BBQ

Na een kwartiertje even omscheppen en testen hoever ze al zijn qua gaarheid. Barbecue weer dicht en minstens nog een kwartier laten staan en weer testen. Ik hou van beetgare worteltjes, dus heb ze er daarna afgehaald, maar laat vooral langer staan als je ze gaarder wilt. Serveer met citroenaardappeltjes en wilde zeebaars van de barbecue.

Gepubliceerd op 13 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.