Worteltjes van de BBQ

Zo verrassend lekker, deze worteltjes van de BBQ. En zo simpel ook. Als je de BBQ toch aan zet, voor bijvoorbeeld deze wilde zeebaars van de BBQ, dan wil je deze worteltjes voor erbij maken. Verse bospeen, een paar mooie pure smaken erbij, de rooksmaak van de barbecue en je bent er!
Voor 4 personen, als bijgerecht
1bos bospeen, worteltjes schoongemaakt
rasp van 1 citroen
1el clementine olie (via Foodelicious)
zout en peper
Verder nodig: barbecue op 200C (kan overigens ook in de oven)
Worteltjes van de barbecue
De losgemaakte en schoongemaakte bospeen leg je in een hittebestendige ovenschaal en bestrooi je met de citroenrasp, olie, zout en peper. Hussel even goed om en zet dan de schaal op de voorverwarmde barbecue (indirect) Heb je geen clementineolie, meng dan een eetlepel extra vierge olie met sinaasappelrasp.
Worteltjes met citroen van de BBQ
Na een kwartiertje even omscheppen en testen hoever ze al zijn qua gaarheid. Barbecue weer dicht en minstens nog een kwartier laten staan en weer testen. Ik hou van beetgare worteltjes, dus heb ze er daarna afgehaald, maar laat vooral langer staan als je ze gaarder wilt. Serveer met citroenaardappeltjes en wilde zeebaars van de barbecue.
Gepubliceerd op 13 juli 2017