Wortel & gembersoep



Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.

Eigenlijk is het gek dat we wortels veel te weinig gebruiken om soep mee te maken. Niet alleen is het een goedkope groente, wortels kun je ook nog eens heel lang bewaren. Dus koop groot (en daarmee betaalbaar) in en zet dit wortel en gembersoeprecept tussen je favorieten.

De kleur van je wortelsoep is afhankelijk van de kleur van de wortels die je gebruikt. Ik gebruikte voor deze versie vooral de gele en oranje wortels. Bovendien roosterde ik de wortels met lekker wat kruiden voordat ik er soep mee maakte. Niet overslaan die stap, want daardoor krijgt je wortelsoep een heerlijk intense en geroosterde smaak.

Maak deze soep voor een gezonde lunch (lekker met een stukje plaatpizza erbij) of als een makkelijke lichte maaltijd, barstensvol gezonde vitamines. Net wat je wil.

Voor 4-6 personen

1 kilo wortels, geschild en gehalveerd
1 tl knoflookpoeder
honing en olijfolie
zwarte peper
gemalen chilivlokken (optioneel)
25 gram verse (geschilde) gember, grof gesneden
1 ui, gesnipperd
2 el neutrale olie
1,5 groentebouillon
zout & peper
limoensap, naar smaak

Verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 200 C (hetelucht) – blender

wortelsoep maken

Wortel & gembersoep

Voor deze wortelsoep verdeel je als eerste de wortels over de bakplaat en sprenkel je er honing en olijfolie over heen. Van beide ongeveer een eetlepel. Bestrooi daarna met knoflookpoeder, peper en chilivlokken (optioneel) Rooster de wortels een half uurtje in de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.

Budgetrecept

In de laatste 5 minuten van het roosteren van je wortels verhit je in een grote pan de olie en fruit je daarin de gember en ui zachtjes aan. Voeg dan de wortels toe als ook de groentebouillon. Laat even kort pruttelen, zodat de smaken goed samen komen en je wortels helemaal gaar zijn.

Dan hevel je alles (eventueel in twee delen) over in de blender, om er een gladde soep van te maken. Breng tot slot op smaak met naar wens zout & peper en een klein kneepje limoensap. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 2 november 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.