Geroosterde groentesoep met wortel, venkel & appel



Fijn voor je portemonnee én lekker, dat krijg je voor elkaar door groente die je over hebt niet weg te gooien maar te verwerken in een goedgevulde soep. Maak ‘in het weekend alvast klaar en je hebt als bonus dat je doordeweeks lekker snel aan tafel zit.

Door de groenten in de oven te roosteren krijgt je soep een nog intensere smaak. Vries ‘in porties in en je kunt, ook als je een keer snel en warm wilt lunchen, lekker én gezond aan tafel.

wortel venkelpaprikasoep

Voor 4-6 kommen soep

1 venkel (ongeveer 350g), in grove stukken
200g puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
250g winterwortel, geschrapt, in grove stukken
1 grote goudrenet, in grove stukken (gewoon met schil, maar zonder klokhuis)
chiliflakes (hoeveelheid naar smaak), zout, peper en scheutje olie

2el zonnebloemolie
5-7g geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geraspt
1,5L groentebouillon
1el roomkaas

Optioneel: 50g gehakte hazelnoten

Verder nodig; bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 180C – staafmixer (of blender)

Geroosterde groentesoep

Leg de groente op het bakblik, bestrooi met de kruiden en een klein beetje olie. Rooster ze een half uur in de voorverwarmde oven, keer halverwege. Leg halverwege de appel ook op de bakplaat. Aan het eind van de oventijd zet je een grote soeppan op.

Soep met wortel, venkel & appel

Verwarm de olie en fruit hierin zachtjes de gember en knoflook vijf minuten aan. In die tijd rooster je in een droge koekenpan de hazelnoten. Laat die daarna afkoelen en hak ze grof. De groente en appel van de bakplaat gaan nu bij de gember en knoflook. Schep alles even goed om en giet er dan de bouillon bij. Laat alles een kwartiertje pruttelen, tot de wortel goed gaar is. Pureer de soep dan, met de roomkaas erin, helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gehakte hazelnoten.

 

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.