Geroosterde groentesoep met wortel, venkel & appel



Fijn voor je portemonnee én lekker, dat krijg je voor elkaar door groente die je over hebt niet weg te gooien maar te verwerken in een goedgevulde soep. Maak ‘in het weekend alvast klaar en je hebt als bonus dat je doordeweeks lekker snel aan tafel zit.

Door de groenten in de oven te roosteren krijgt je soep een nog intensere smaak. Vries ‘in porties in en je kunt, ook als je een keer snel en warm wilt lunchen, lekker én gezond aan tafel.

wortel venkelpaprikasoep

Voor 4-6 kommen soep

1 venkel (ongeveer 350g), in grove stukken
200g puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
250g winterwortel, geschrapt, in grove stukken
1 grote goudrenet, in grove stukken (gewoon met schil, maar zonder klokhuis)
chiliflakes (hoeveelheid naar smaak), zout, peper en scheutje olie

2el zonnebloemolie
5-7g geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geraspt
1,5L groentebouillon
1el roomkaas

Optioneel: 50g gehakte hazelnoten

Verder nodig; bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 180C – staafmixer (of blender)

Geroosterde groentesoep

Leg de groente op het bakblik, bestrooi met de kruiden en een klein beetje olie. Rooster ze een half uur in de voorverwarmde oven, keer halverwege. Leg halverwege de appel ook op de bakplaat. Aan het eind van de oventijd zet je een grote soeppan op.

Soep met wortel, venkel & appel

Verwarm de olie en fruit hierin zachtjes de gember en knoflook vijf minuten aan. In die tijd rooster je in een droge koekenpan de hazelnoten. Laat die daarna afkoelen en hak ze grof. De groente en appel van de bakplaat gaan nu bij de gember en knoflook. Schep alles even goed om en giet er dan de bouillon bij. Laat alles een kwartiertje pruttelen, tot de wortel goed gaar is. Pureer de soep dan, met de roomkaas erin, helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gehakte hazelnoten.

 

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.