Geroosterde groentesoep met wortel, venkel & appel



Fijn voor je portemonnee én lekker, dat krijg je voor elkaar door groente die je over hebt niet weg te gooien maar te verwerken in een goedgevulde soep. Maak ‘in het weekend alvast klaar en je hebt als bonus dat je doordeweeks lekker snel aan tafel zit.

Door de groenten in de oven te roosteren krijgt je soep een nog intensere smaak. Vries ‘in porties in en je kunt, ook als je een keer snel en warm wilt lunchen, lekker én gezond aan tafel.

wortel venkelpaprikasoep

Voor 4-6 kommen soep

1 venkel (ongeveer 350g), in grove stukken
200g puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
250g winterwortel, geschrapt, in grove stukken
1 grote goudrenet, in grove stukken (gewoon met schil, maar zonder klokhuis)
chiliflakes (hoeveelheid naar smaak), zout, peper en scheutje olie

2el zonnebloemolie
5-7g geraspte verse gember
2 tenen knoflook, geraspt
1,5L groentebouillon
1el roomkaas

Optioneel: 50g gehakte hazelnoten

Verder nodig; bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 180C – staafmixer (of blender)

Geroosterde groentesoep

Leg de groente op het bakblik, bestrooi met de kruiden en een klein beetje olie. Rooster ze een half uur in de voorverwarmde oven, keer halverwege. Leg halverwege de appel ook op de bakplaat. Aan het eind van de oventijd zet je een grote soeppan op.

Soep met wortel, venkel & appel

Verwarm de olie en fruit hierin zachtjes de gember en knoflook vijf minuten aan. In die tijd rooster je in een droge koekenpan de hazelnoten. Laat die daarna afkoelen en hak ze grof. De groente en appel van de bakplaat gaan nu bij de gember en knoflook. Schep alles even goed om en giet er dan de bouillon bij. Laat alles een kwartiertje pruttelen, tot de wortel goed gaar is. Pureer de soep dan, met de roomkaas erin, helemaal fijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gehakte hazelnoten.

 

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.