3 winterse cocktails met Bottega Gold Prosecco



De prosecco van Bottega is niet alleen fantastisch lekker om zo te drinken. Je maakt er ook 3 te gekke winterse cocktails mee. Kijk maar!

Los van het feit dat de fles van deze prosecco alleen al fantastisch is, is het ook nog eens een echt ander kaliber prosecco dan je gemiddeld in de supermarkt koopt. Nog steeds fris zoals prosecco hoort te zijn. Maar ook heel fruitig en florale tonen in de afdronk. Een geweldige bubbel voor bijvoorbeeld Oudjaarsavond, maar je maakt er dus ook geweldige winterse cocktails mee.

Met dank aan en in samenwerking met Bottega mag ik drie van die winterse cocktailrecepten met je delen! Ga je op zoek naar een fles prosecco van Bottega dan hoef je op zich niet ver te zoeken. Je vindt ‘m onder meer (online) bij de Bijenkorf, een aantal online slijterijen en bij diverse groothandels.

Winterse cocktails met prosecco

Goed, cocktailtijd nu. En laten we beginnen met een klassieker, een van mijn favoriete cocktails. Ongeacht het seizoen overigens. De negroni!

Negroni Winter Gold

Hiervoor heb je, voor één glas, nodig:
30 ml Bottega Gold Prosecco DOC
30 ml Rode Vermouth
30 ml Campari
1 grote ijsklont
citroenschil
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 steranijs

Verder nodig:
Cocktailshaker en strainer – ijskoud glas (tumbler)

Zo maak je de Negroni Winter Gold

Giet de vermouth en campari in je shaker en roer goed door. Door een strainer giet je dit in je glas, dat je al hebt voorzien van een lekkere grote ijsklont. Voeg de Bottega Gold Prosecco toe en garneer met een schilletje citroen.

Wil je het een spicy, winterse touch geven voeg dan ook nog twee kruidnagels en een stokje kaneel toe aan je Negroni. Cheers!

Gold Tintoretto

Deze Tintoretto is een variant op de klassieke Bellini cocktail, maar wordt in dit geval onder meer gemaakt met granaatappelsap. Hiervoor heb je, voor één glas, nodig:

20 ml bloedsinaasappelsap
40 ml granaatappelsap
20 ml gemberbier
60 ml Bottega Gold Prosecco DOC
1 steranijs
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
IJsblokjes
Een schijfje gember

Voor deze Tintoretto cocktail doe je de ijsblokjes in een glas. Voeg bloedsinaasappelsap, granaatappelsap en gemberbier toe en tenslotte de Bottega Gold Prosecco DOC. Roer goed door.

Om de cocktail een pittig winters tintje te geven voeg je ook nog een steranijs, twee kruidnagels en een kaneelstokje toe. Garneer deze Tintoretto met een schijfje gember.

Spicy Mimosa

En dan is er tot slot nóg een klassieker; de Mimosa. Dit is voor een feestelijke brunch echt een top cocktail.

Begin er gewoon je nieuwe jaar mee, doe ’s gek 😉

Voor één glas
35 ml Sinaasappelsap
65 ml Bottega Gold Prosecco DOC
optioneel; snufje kaneelpoeder

Koel een champagneglas, schenk er ijskoud sinaasappelsap in en vul de rest van je glas aan met de prosecco. Voor een spicy winters tintje doe je er nog een snufje  kaneel op. Garneer je glas met een sinaasappelpartje.

Gepubliceerd op 24 december 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.