Wintercocktails



Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.

Over die feestdagen gesproken trouwens.. Ik weet niet of jij al bezig bent om inspiratie te zoeken voor de december maand maar in het tijdschrift Koken & Genieten – waar je binnenkort ook meer leest over Altijd Borreltijd – staan mega veel recepten voor de kerstdagen.
Het  is een extra dik kerstnummer met heel veel menu-inspiratie, prachtige taarten van Rudolph van Veen, de lekkerste borrelhappen (van mij dus!), zelfgemaakte kerstkoekjes en alle  ins en outs van fonduen.

Bestel Koken & Genieten met korting

Je kunt dit kerstnummer van Koken & Genieten tot en met 30 oktober bestellen en als je via de onderstaande link bestelt ontvang je het tijdschrift voor 3,99 i.p.v. 4,99 , betaal je geen verzendkosten én krijg je het extra artikel met de lekkerste Gourmettips. Je ontvangt het nummer rond 11 november op je deurmat. Ik zou het gewoon doen…

Bestel Koken & Genieten met korting

Winterse cocktails

Terug nu naar die winterse cocktails, want die vind je ook terug in dit kerstnummer en ik mag alvast één cocktail met je delen. In het barbecueboek dat momenteel wordt afgerond roep ik op tot een revival van de Sangria. Je weet wel, dat lekkere Spaanse drankje op basis van wijn en fruit. Ik vind het echt hoog tijd dat die naar een volgend level wordt gebracht. Dat vinden ze bij Koken & Genieten ook. Zij bedachten zelfs een winterse sangria. Dus dat recept ga ik met alle plezier met je delen!

wintercocktails

Voor een grote kan Winter Sangria

Meng 250 g frambozen (diepvries) met 3 el citroensap, 4 el suiker en 5 el grand marnier (sinaasappellikeur) in een kan.
Zet de kan minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen samenkomen en je Sangria goed koud wordt.

Voeg voor het serveren 250 g frambozen (diepvries) toe.
Vul aan met 750 ml gekoelde roséwijn en 750 ml bruisend mineraalwater.

Serveer met wat takjes munt.

Gepubliceerd op 21 oktober 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2022
cadeau tiips voor de feestdagen
 
Feestdagen special – beauty & lifestyle

Met de feestdagen op komst zet ik een aantal van mijn favorieten op een rijtje. Wie weet zit er iets voor je tussen voor de komende […]
11 november 2022
de waag leiden
 
11x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 11 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee
28 juli 2022
espresso tonic
 
Espresso tonic

Move over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo'n lekkere espresso tonic maakt.