Wintercocktails



Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.

Over die feestdagen gesproken trouwens.. Ik weet niet of jij al bezig bent om inspiratie te zoeken voor de december maand maar in het tijdschrift Koken & Genieten – waar je binnenkort ook meer leest over Altijd Borreltijd – staan mega veel recepten voor de kerstdagen.
Het  is een extra dik kerstnummer met heel veel menu-inspiratie, prachtige taarten van Rudolph van Veen, de lekkerste borrelhappen (van mij dus!), zelfgemaakte kerstkoekjes en alle  ins en outs van fonduen.

Bestel Koken & Genieten met korting

Je kunt dit kerstnummer van Koken & Genieten tot en met 30 oktober bestellen en als je via de onderstaande link bestelt ontvang je het tijdschrift voor 3,99 i.p.v. 4,99 , betaal je geen verzendkosten én krijg je het extra artikel met de lekkerste Gourmettips. Je ontvangt het nummer rond 11 november op je deurmat. Ik zou het gewoon doen…

Bestel Koken & Genieten met korting

Winterse cocktails

Terug nu naar die winterse cocktails, want die vind je ook terug in dit kerstnummer en ik mag alvast één cocktail met je delen. In het barbecueboek dat momenteel wordt afgerond roep ik op tot een revival van de Sangria. Je weet wel, dat lekkere Spaanse drankje op basis van wijn en fruit. Ik vind het echt hoog tijd dat die naar een volgend level wordt gebracht. Dat vinden ze bij Koken & Genieten ook. Zij bedachten zelfs een winterse sangria. Dus dat recept ga ik met alle plezier met je delen!

wintercocktails

Voor een grote kan Winter Sangria

Meng 250 g frambozen (diepvries) met 3 el citroensap, 4 el suiker en 5 el grand marnier (sinaasappellikeur) in een kan.
Zet de kan minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen samenkomen en je Sangria goed koud wordt.

Voeg voor het serveren 250 g frambozen (diepvries) toe.
Vul aan met 750 ml gekoelde roséwijn en 750 ml bruisend mineraalwater.

Serveer met wat takjes munt.

Gepubliceerd op 21 oktober 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.