Wintercocktails

Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.
Over die feestdagen gesproken trouwens.. Ik weet niet of jij al bezig bent om inspiratie te zoeken voor de december maand maar in het tijdschrift Koken & Genieten – waar je binnenkort ook meer leest over Altijd Borreltijd – staan mega veel recepten voor de kerstdagen.
Het is een extra dik kerstnummer met heel veel menu-inspiratie, prachtige taarten van Rudolph van Veen, de lekkerste borrelhappen (van mij dus!), zelfgemaakte kerstkoekjes en alle ins en outs van fonduen.
Bestel Koken & Genieten met korting
Je kunt dit kerstnummer van Koken & Genieten tot en met 30 oktober bestellen en als je via de onderstaande link bestelt ontvang je het tijdschrift voor 3,99 i.p.v. 4,99 , betaal je geen verzendkosten én krijg je het extra artikel met de lekkerste Gourmettips. Je ontvangt het nummer rond 11 november op je deurmat. Ik zou het gewoon doen…
Bestel Koken & Genieten met korting
Winterse cocktails
Terug nu naar die winterse cocktails, want die vind je ook terug in dit kerstnummer en ik mag alvast één cocktail met je delen. In het barbecueboek dat momenteel wordt afgerond roep ik op tot een revival van de Sangria. Je weet wel, dat lekkere Spaanse drankje op basis van wijn en fruit. Ik vind het echt hoog tijd dat die naar een volgend level wordt gebracht. Dat vinden ze bij Koken & Genieten ook. Zij bedachten zelfs een winterse sangria. Dus dat recept ga ik met alle plezier met je delen!
Voor een grote kan Winter Sangria
Meng 250 g frambozen (diepvries) met 3 el citroensap, 4 el suiker en 5 el grand marnier (sinaasappellikeur) in een kan.
Zet de kan minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen samenkomen en je Sangria goed koud wordt.
Voeg voor het serveren 250 g frambozen (diepvries) toe.
Vul aan met 750 ml gekoelde roséwijn en 750 ml bruisend mineraalwater.
Serveer met wat takjes munt.
Gepubliceerd op 21 oktober 2022