Wintercocktails



Ook de winter is een mooie tijd om een cocktail te maken, zoals deze cocktail die perfect is voor de feestdagen.

Over die feestdagen gesproken trouwens.. Ik weet niet of jij al bezig bent om inspiratie te zoeken voor de december maand maar in het tijdschrift Koken & Genieten – waar je binnenkort ook meer leest over Altijd Borreltijd – staan mega veel recepten voor de kerstdagen.
Het  is een extra dik kerstnummer met heel veel menu-inspiratie, prachtige taarten van Rudolph van Veen, de lekkerste borrelhappen (van mij dus!), zelfgemaakte kerstkoekjes en alle  ins en outs van fonduen.

Bestel Koken & Genieten met korting

Je kunt dit kerstnummer van Koken & Genieten tot en met 30 oktober bestellen en als je via de onderstaande link bestelt ontvang je het tijdschrift voor 3,99 i.p.v. 4,99 , betaal je geen verzendkosten én krijg je het extra artikel met de lekkerste Gourmettips. Je ontvangt het nummer rond 11 november op je deurmat. Ik zou het gewoon doen…

Bestel Koken & Genieten met korting

Winterse cocktails

Terug nu naar die winterse cocktails, want die vind je ook terug in dit kerstnummer en ik mag alvast één cocktail met je delen. In het barbecueboek dat momenteel wordt afgerond roep ik op tot een revival van de Sangria. Je weet wel, dat lekkere Spaanse drankje op basis van wijn en fruit. Ik vind het echt hoog tijd dat die naar een volgend level wordt gebracht. Dat vinden ze bij Koken & Genieten ook. Zij bedachten zelfs een winterse sangria. Dus dat recept ga ik met alle plezier met je delen!

wintercocktails

Voor een grote kan Winter Sangria

Meng 250 g frambozen (diepvries) met 3 el citroensap, 4 el suiker en 5 el grand marnier (sinaasappellikeur) in een kan.
Zet de kan minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen samenkomen en je Sangria goed koud wordt.

Voeg voor het serveren 250 g frambozen (diepvries) toe.
Vul aan met 750 ml gekoelde roséwijn en 750 ml bruisend mineraalwater.

Serveer met wat takjes munt.

Gepubliceerd op 21 oktober 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.