Wentelteefjes van restjes kerststol



Zeker als je dit jaar de kerststol zelf maakt – doe dat echt eens, het is zó lekker (het recept vind je hier) – kan het zijn dat je wat sneetjes kerstbrood overhoudt. Of misschien houd je juist wel kerststol over die je hebt gekocht en niet meer lekker en/of droog is. Niet weggooien, ik heb er het perfecte opmaakrecept voor.

Want met restjes kerststol maak je namelijk de lekkerste wentelteefjes uit de oven. Probeer maar eens!

Wentelteefjes kerststol Smulpaapje

Voor 4 personen

6 sneetjes kerststol
3 eieren
80ml melk
1el gemalen kaneel
1tl vanille extract

Voor het glazuur

50g poedersuiker
1 ½ el melk
½ tl vanille extract

Verder nodig: ingevette ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Wentelteefjes van restjes kerststol

Leg de sneetjes kerstbrood, dakpansgewijs, in de ingevette ovenschaal. Kluts de eieren los met de melk, kaneel en vanille en giet dit over het kerstbrood. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin is.

Wentelteefjes uit de oven

Meng de poedersuiker met de melk en vanille. Haal de wentelteefjes uit de oven en laat even afkoelen. Giet er dan het glazuur over en serveer met een grote kop koffie/thee bij het ontbijt.

Gepubliceerd op 6 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.