Wentelteefjes van restjes kerststol



Zeker als je dit jaar de kerststol zelf maakt – doe dat echt eens, het is zó lekker (het recept vind je hier) – kan het zijn dat je wat sneetjes kerstbrood overhoudt. Of misschien houd je juist wel kerststol over die je hebt gekocht en niet meer lekker en/of droog is. Niet weggooien, ik heb er het perfecte opmaakrecept voor.

Want met restjes kerststol maak je namelijk de lekkerste wentelteefjes uit de oven. Probeer maar eens!

Wentelteefjes kerststol Smulpaapje

Voor 4 personen

6 sneetjes kerststol
3 eieren
80ml melk
1el gemalen kaneel
1tl vanille extract

Voor het glazuur

50g poedersuiker
1 ½ el melk
½ tl vanille extract

Verder nodig: ingevette ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Wentelteefjes van restjes kerststol

Leg de sneetjes kerstbrood, dakpansgewijs, in de ingevette ovenschaal. Kluts de eieren los met de melk, kaneel en vanille en giet dit over het kerstbrood. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin is.

Wentelteefjes uit de oven

Meng de poedersuiker met de melk en vanille. Haal de wentelteefjes uit de oven en laat even afkoelen. Giet er dan het glazuur over en serveer met een grote kop koffie/thee bij het ontbijt.

Gepubliceerd op 6 december 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!