Weekendbrunch bij Wyers in Amsterdam



Als je vanaf het station in Amsterdam richting het centrum loopt probeer je over het algemeen het meest toeristische deel van Amsterdam te vermijden. De Nieuwendijk is in eigenlijk niet waar je als eerste naar toe wilt. Maar op die regel heb ik nu een hele goede uitzondering voor je, want op de hoek van de Nieuwendijk en de Oudezijds Voorburgwal zit restaurant Wyers.

En hoewel de buitenkant anders doet vermoeden, wil je binnen toch écht graag gaan eten. Helemaal in het weekend, want op zaterdag en zondag is er de Weekendbrunch. Voor groot en klein een feestje om te zijn!

Wyers_ChickenandWaffles

Weekend brunch bij Wyers

Amerikaans comfortfood, zo kun je de keuken van Wyers het beste omschrijven. Het feit dat er Chicken & Waffles op de brunchkaart staan was voor mij al een reden om er heen te willen. Want bijna nergens in Nederland serveren ze dit klassieke Amerikaanse brunchgerecht.

Een gekke combinatie misschien, maar het zoete van de wafel met de crunch van de kip. Echt. Zó lekker! Ik at het voor het eerst bij Clinton St. Bakery in New York, maar ik moet zeggen, bij Wyers was ‘ie mogelijk nét zo lekker. Complimenten!

Royale porties

Sowieso, het eten bij Wyers vond ik boven verwachting goed. De porties zijn meer dan royaal. De chopped salad (met falafel croutons, hoe leuk!) was meer dan genoeg voor ons tweetjes als voorgerecht. Voor 1 persoon is het zelfs een volwaardige maaltijd, hoewel hij op de kaart dus bij de voorgerechten staat. Maar hij was fris, vers, origineel en super lekker!

Wyers_brunch Wyers salade

Family brunch

Wil je met je gezin hier gaan brunchen dan is er volop te kiezen. Er zijn pancakes, er is crocque monsieur, een burger, frietjes maar ook granola met yoghurt en verse sappen. Voor de ouders is er keuze uit (onbeperkt) bloody mary’s of een mimosa. Maar ook cocktails en/of koffie is er naar keuze. Voor ieder wat wils dus!

Wyers_interieur Kimpton

Hebben de kids lang genoeg gezeten, dan is het aangrenzende (prachtige!) Kimpton hotel – waar het restaurant onderdeel van uitmaakt – een prima plek om even rond te kijken of te schommelen in de hangstoelen. Kortom, alle reden om de volgende keer de toeristen even voor lief te nemen en in het weekend gezellig samen te gaan brunchen bij Wyers. Ons is het in ieder geval prima bevallen!

Disclaimer: wij mochten op uitnodiging brunchen bij Wyers. Bovenstaande review is echter nog steeds een oprechte reflectie van mijn persoonlijke ervaring.

Gepubliceerd op 11 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!