Weekendbrunch bij Wyers in Amsterdam



Als je vanaf het station in Amsterdam richting het centrum loopt probeer je over het algemeen het meest toeristische deel van Amsterdam te vermijden. De Nieuwendijk is in eigenlijk niet waar je als eerste naar toe wilt. Maar op die regel heb ik nu een hele goede uitzondering voor je, want op de hoek van de Nieuwendijk en de Oudezijds Voorburgwal zit restaurant Wyers.

En hoewel de buitenkant anders doet vermoeden, wil je binnen toch écht graag gaan eten. Helemaal in het weekend, want op zaterdag en zondag is er de Weekendbrunch. Voor groot en klein een feestje om te zijn!

Wyers_ChickenandWaffles

Weekend brunch bij Wyers

Amerikaans comfortfood, zo kun je de keuken van Wyers het beste omschrijven. Het feit dat er Chicken & Waffles op de brunchkaart staan was voor mij al een reden om er heen te willen. Want bijna nergens in Nederland serveren ze dit klassieke Amerikaanse brunchgerecht.

Een gekke combinatie misschien, maar het zoete van de wafel met de crunch van de kip. Echt. Zó lekker! Ik at het voor het eerst bij Clinton St. Bakery in New York, maar ik moet zeggen, bij Wyers was ‘ie mogelijk nét zo lekker. Complimenten!

Royale porties

Sowieso, het eten bij Wyers vond ik boven verwachting goed. De porties zijn meer dan royaal. De chopped salad (met falafel croutons, hoe leuk!) was meer dan genoeg voor ons tweetjes als voorgerecht. Voor 1 persoon is het zelfs een volwaardige maaltijd, hoewel hij op de kaart dus bij de voorgerechten staat. Maar hij was fris, vers, origineel en super lekker!

Wyers_brunch Wyers salade

Family brunch

Wil je met je gezin hier gaan brunchen dan is er volop te kiezen. Er zijn pancakes, er is crocque monsieur, een burger, frietjes maar ook granola met yoghurt en verse sappen. Voor de ouders is er keuze uit (onbeperkt) bloody mary’s of een mimosa. Maar ook cocktails en/of koffie is er naar keuze. Voor ieder wat wils dus!

Wyers_interieur Kimpton

Hebben de kids lang genoeg gezeten, dan is het aangrenzende (prachtige!) Kimpton hotel – waar het restaurant onderdeel van uitmaakt – een prima plek om even rond te kijken of te schommelen in de hangstoelen. Kortom, alle reden om de volgende keer de toeristen even voor lief te nemen en in het weekend gezellig samen te gaan brunchen bij Wyers. Ons is het in ieder geval prima bevallen!

Disclaimer: wij mochten op uitnodiging brunchen bij Wyers. Bovenstaande review is echter nog steeds een oprechte reflectie van mijn persoonlijke ervaring.

Gepubliceerd op 11 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.