WEEKEND TIP: World Food Day Festival Den Bosch (gratis!)Soms zou ik willen dat ik mezelf in meerdere personen kon opsplitsen, want dan ging ik zéker aanstaand weekend naar het gratis World Day Food festival in Den Bosch. Weten waar je eten vandaan komt. Wie zorgt dat het op je bord komt? Welke innovaties zijn er? En hoe kun jij met jouw voedselkeuzes elke dag helpen om het eten van morgen te veranderen. Super interessante onderwerpen.

Kom, ik vertel je meer over het programma. Want ook, of misschien wel juíst met je kind(eren) is dit een te gek festival om te bezoeken!

World food day header Smulpaapje

Kids programma World Food Day Festival Den Bosch

Er is een fantastisch kinderprogramma gedurende de dag. Zo kun je onder meer, samen met de Healty Sisters, garnalencocktails maken. En dat we bij Smulpaapje dol zijn op Hollandse garnalen dat wist je al. De Healty sister geven er hun eigen Marokkaanse twist aan! Volgens mij wordt dat smullen!

Excursies

Ook kun je gedurende de dag op drie moment op excursie naar de bio boerderij van ’t Schop. Daar leer je meer over de biologische boerderij, snuif je de frisse boerenlucht op en wie weet mag je wel even knuffelen met de koeien. Er zijn overigens meerdere excursies gedurende de dag, dus kijk vooral even in het programma wat voor leuks er nog meer te ondernemen is!

World food day koffiekunstwerkjes

Kom terug als volleerd barista

En wil je na dit weekend verrast worden met barista koffie op bed, dan kun je dat deze dag – samen met je kind(eren) – leren tijdens de workshop Koffiekunstwerkjes. Niet alleen leer je mooie figuurtjes in je cappuccino te maken, maar minstens zo belangrijk leer je het verhaal achter eerlijke koffie. Win, win, vind je ook niet?!

Wereldvoedseldag

Maar zoals gezegd, er is een bomvol programma met nog véél meer leuke workshops en activiteiten. Ook als je zonder kind(eren) komt is er volop te doen. Het hele programma staat hier voor je klaar

Toegang tot het festival is gratis, maar je moet je wel registreren. En als je wilt deelnemen aan de workshops kun je je daar ook voor inschrijven, dat kan op de dag zelf vanaf 11uur aan de balie op het terrein.

Over het World Food Day festival

World Food Day in Den Bosch wordt georganiseerd om stil te staan bij de internationale Wereldvoedseldag op 16 oktober. Deze dag is in 1979 door de Verenigde Naties uitgeroepen om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. In meer dan 150 landen vinden allerlei acties en evenementen plaats om hierbij stil te staan! In Nederland is het festival in Den Bosch het grootste evenement, maar door het hele land zijn er allerlei activiteiten rondom Wereldvoedseldag te vinden.

 

 

Gepubliceerd op 11 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.