WEEKEND TIP: World Food Day Festival Den Bosch (gratis!)Soms zou ik willen dat ik mezelf in meerdere personen kon opsplitsen, want dan ging ik zéker aanstaand weekend naar het gratis World Day Food festival in Den Bosch. Weten waar je eten vandaan komt. Wie zorgt dat het op je bord komt? Welke innovaties zijn er? En hoe kun jij met jouw voedselkeuzes elke dag helpen om het eten van morgen te veranderen. Super interessante onderwerpen.

Kom, ik vertel je meer over het programma. Want ook, of misschien wel juíst met je kind(eren) is dit een te gek festival om te bezoeken!

World food day header Smulpaapje

Kids programma World Food Day Festival Den Bosch

Er is een fantastisch kinderprogramma gedurende de dag. Zo kun je onder meer, samen met de Healty Sisters, garnalencocktails maken. En dat we bij Smulpaapje dol zijn op Hollandse garnalen dat wist je al. De Healty sister geven er hun eigen Marokkaanse twist aan! Volgens mij wordt dat smullen!

Excursies

Ook kun je gedurende de dag op drie moment op excursie naar de bio boerderij van ’t Schop. Daar leer je meer over de biologische boerderij, snuif je de frisse boerenlucht op en wie weet mag je wel even knuffelen met de koeien. Er zijn overigens meerdere excursies gedurende de dag, dus kijk vooral even in het programma wat voor leuks er nog meer te ondernemen is!

World food day koffiekunstwerkjes

Kom terug als volleerd barista

En wil je na dit weekend verrast worden met barista koffie op bed, dan kun je dat deze dag – samen met je kind(eren) – leren tijdens de workshop Koffiekunstwerkjes. Niet alleen leer je mooie figuurtjes in je cappuccino te maken, maar minstens zo belangrijk leer je het verhaal achter eerlijke koffie. Win, win, vind je ook niet?!

Wereldvoedseldag

Maar zoals gezegd, er is een bomvol programma met nog véél meer leuke workshops en activiteiten. Ook als je zonder kind(eren) komt is er volop te doen. Het hele programma staat hier voor je klaar

Toegang tot het festival is gratis, maar je moet je wel registreren. En als je wilt deelnemen aan de workshops kun je je daar ook voor inschrijven, dat kan op de dag zelf vanaf 11uur aan de balie op het terrein.

Over het World Food Day festival

World Food Day in Den Bosch wordt georganiseerd om stil te staan bij de internationale Wereldvoedseldag op 16 oktober. Deze dag is in 1979 door de Verenigde Naties uitgeroepen om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. In meer dan 150 landen vinden allerlei acties en evenementen plaats om hierbij stil te staan! In Nederland is het festival in Den Bosch het grootste evenement, maar door het hele land zijn er allerlei activiteiten rondom Wereldvoedseldag te vinden.

 

 

Gepubliceerd op 11 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!