WEEKEND TIP: World Food Day Festival Den Bosch (gratis!)Soms zou ik willen dat ik mezelf in meerdere personen kon opsplitsen, want dan ging ik zéker aanstaand weekend naar het gratis World Day Food festival in Den Bosch. Weten waar je eten vandaan komt. Wie zorgt dat het op je bord komt? Welke innovaties zijn er? En hoe kun jij met jouw voedselkeuzes elke dag helpen om het eten van morgen te veranderen. Super interessante onderwerpen.

Kom, ik vertel je meer over het programma. Want ook, of misschien wel juíst met je kind(eren) is dit een te gek festival om te bezoeken!

World food day header Smulpaapje

Kids programma World Food Day Festival Den Bosch

Er is een fantastisch kinderprogramma gedurende de dag. Zo kun je onder meer, samen met de Healty Sisters, garnalencocktails maken. En dat we bij Smulpaapje dol zijn op Hollandse garnalen dat wist je al. De Healty sister geven er hun eigen Marokkaanse twist aan! Volgens mij wordt dat smullen!

Excursies

Ook kun je gedurende de dag op drie moment op excursie naar de bio boerderij van ’t Schop. Daar leer je meer over de biologische boerderij, snuif je de frisse boerenlucht op en wie weet mag je wel even knuffelen met de koeien. Er zijn overigens meerdere excursies gedurende de dag, dus kijk vooral even in het programma wat voor leuks er nog meer te ondernemen is!

World food day koffiekunstwerkjes

Kom terug als volleerd barista

En wil je na dit weekend verrast worden met barista koffie op bed, dan kun je dat deze dag – samen met je kind(eren) – leren tijdens de workshop Koffiekunstwerkjes. Niet alleen leer je mooie figuurtjes in je cappuccino te maken, maar minstens zo belangrijk leer je het verhaal achter eerlijke koffie. Win, win, vind je ook niet?!

Wereldvoedseldag

Maar zoals gezegd, er is een bomvol programma met nog véél meer leuke workshops en activiteiten. Ook als je zonder kind(eren) komt is er volop te doen. Het hele programma staat hier voor je klaar

Toegang tot het festival is gratis, maar je moet je wel registreren. En als je wilt deelnemen aan de workshops kun je je daar ook voor inschrijven, dat kan op de dag zelf vanaf 11uur aan de balie op het terrein.

Over het World Food Day festival

World Food Day in Den Bosch wordt georganiseerd om stil te staan bij de internationale Wereldvoedseldag op 16 oktober. Deze dag is in 1979 door de Verenigde Naties uitgeroepen om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. In meer dan 150 landen vinden allerlei acties en evenementen plaats om hierbij stil te staan! In Nederland is het festival in Den Bosch het grootste evenement, maar door het hele land zijn er allerlei activiteiten rondom Wereldvoedseldag te vinden.

 

 

Gepubliceerd op 11 oktober 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!